• Українська
  • English
Історія Василя – лідера громади

Історія Василя – лідера громади

Приклад, як байдужість до власного благополуччя
(сон, харчування, відпочинок) може

призвести до конфліктів на роботі

 

Василю подобається робота лідера громади. Однак від початку повномасштабної війни в Україні він постав перед труднощами: багато членів громади втратили роботу й можливість забезпечити довоєнний комфорт власній родині. У громаді поширюються чутки про недбалість та байдужість чиновників, відсутність повної інформації про ризик для цивільних та належну допомогу. Незадоволення та претензії людей щодня зростають.

Люди дзвонять Василю та скаржаться на владу та чиновників, просять про допомогу.

Василю доводиться працювати понаднормово, вислуховуючи проблеми, з якими до нього звертаються члени громади. Він почувається безпорадним і не знає, як краще допомогти людям. Одного разу він навіть втратив контроль над собою та розкричався на одного із колег, не підбираючи слів.

Василь зрозумів, що повинен подбати про себе, адже ніхто не винен, що він втратив власне благополуччя (здоровий сон, харчування, відпочинок). Він розробив розпорядок дня: виділив час для дозвілля з родиною та щоденних прогулянок, розробив «коло контролю» та усвідомив, що не може компенсувати людям втрачені зарплати та втрачені життя з початку війни. Він попрацював над тим, як краще пояснити це членам громади та підтримати їх: вислухати, дати поради для підтримки одне одного.

Через тиждень Василь почувався значно краще, був у змозі з повагою говорити із членами громади та виконувати свою роботу більш ефективно.

Комунікаційні платформи всеукраїнської програми ментального здоров’я

 

Спеціальна сторінка – http://howareu.com

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram

Telegram – https://t.me/howareu_program

TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program

 

Корисно знати