• Українська
  • English
Сильна мова – успішна держава

Сильна мова – успішна держава

Українській народ завжди був особливим, бо навіть в найскрутніші часі ми завжди брали до рук не тільки зброю, а й музичні інструменти.

Наша музика – то наша броня, яка об’єднує і дає снаги боротися за свою країну. І чим більша темінь кругом, тим дзвінкіше лунає українська пісня, тим більша наша звитяга долати зло і розвіювати темряву ворожої люті, перетворивши її на попіл. Українська музика єднає не тільки Україну, але й увесь прогресивний світ навколо України. Стрілецьку «Ой у лузі червона калина» співає в унісон увесь світ. «Легенди» музики очолюють нині з нашою «Калиною» світові чати. Діти, яким нема 3 років, не навчившись говорити як слід, вже співають «а ми нашу славну Україну…розвеселимо», «Стефаніє мамо моя…», «…бо я Україна…» та «…буде весна».

Зараз бере початок новітня українська музична, поетична, мистецька, театральна, кінематографічна … культура. Цей алмаз, який був давно, нарешті починає виблискувати всіма гранями. Тому давайте «носити» його як найвишуканішу прикрасу і демонструвати всьому світу. Зараз співати українською – це великий гонор. Сьогодні починаємо з музики… Пропонуємо вам підбірку пісень, які наші музиканти створили з великою любов’ю до України та зі щирою вірою в перемогу.

І переконані, що саме ці перлини музичного мистецтва, коли прийде час, будемо разом співати, зібравшись чи то на студентській вечірці або в Репужинцях на галявині, дивлячись у чисте і мирне небо. Першокурсники будуть сором’язливо прибігати з якимось проханням, а потім загубляться серед вже рідних, але ще невивчених корпусів, шукаючи той самий головний, щоб зробити фотографію, яка є в кожного з нас. А викладачі обіймуть та з посмішкою оглянуть кожного, радіючи, що тепер не потрібно сховатися за чорними табличками google meet.

Ми – єдині! Разом до перемоги!

Корисно знати