• Українська
  • English
МАН – новий старт юних науковців у БДМУ

МАН – новий старт юних науковців у БДМУ

17 лютого 2024 року на базі Буковинського державного медичного університету (Богомольця, 2) проводився ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді (БМАНУМ), членів наукових товариств, об’єднань, секцій медицина та охорона здоров’я.

Багаторічною головою журі була завідувачка кафедри фізіології імені Я.Д. Кіршенблата доктор медичних наук, професорка Світлана ТКАЧУК, члени журі, доценти закладу освіти – Олена ЯСІНСЬКА, Світлана АНОХІНА, Мар’яна КРИВЧАНСЬКА, Ірина ЯРЕМІЙ, асистентка Євгенія ДУДКА та викладач БМАНУМ Сергій КИСИЛИЦЯ. Участь у ІІ етапі конкурсу взяли шестеро молодих науковців Буковини, які презентували свої наукові робити підготувавши мультимедійну презентацію та постер. Наукові дослідження були представлені на високому науковому рівні, теми були актуальними, що викликало жваву дискусію.

Відкриття конкурсу розпочала голова журі, професор Світлана ТКАЧУК зі словами вдячності нашим Неймовірним Захисникам та Захисницям, завдячуючи яким конкурс може відбувається в умовах війни, а школярі під керівництвом наукових керівників змогли виконати та представити свої наукові доробки.

З метою формування інтелектуального потенціалу нашої нації співробітники Буковинського державного медичного університету долучені до співпраці з обдарованою молоддю краю, тісно співпрацюють з БМАНУМ, школами міста Чернівці та області, надаючи консультативну допомогу, долучаються до наукового керівництва науково-дослідних робіт, читають учням лекції, проводять екскурсії, долучають школярів до роботи у лабораторіях і в життя нашого університету, адже в майбутньому вони здебільшого стають студентами Буковинського державного медичного університету.

У рамках конкурсу-захисту НДР, а також під час обговорення та підбивання підсумків роботи конкурсу, викладачами університету Мар’яною КРИВЧАНСЬКОЮ та  Євгенією ДУДКОЮ була проведена профорієнтаційна робота серед учнів, їх батьків та вчителів (ознайомлення з історією Буковинського державного медичного університету; які спеціальності студенти можуть здобувати; сучасні технології у навчанні; дозвілля студентів тощо). Усіх присутніх було запрошено на День відкритих дверей, який відбудеться 3 березня 2024 року об 11.00 год в симуляційному центрі БДМУ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати