• Українська
  • English
Краса врятує світ: точка зору дерматовенеролога
Краса врятує світ: точка зору дерматовенеролога

Краса врятує світ: точка зору дерматовенеролога

Міжнародний день краси, заснований з ініціативи Міжнародного комітету з косметології та естетики, сьогодні святкується вже 22 рік поспіль. Цей день покликаний нагадати про красу, шляхи її досягнення та збереження.

 Загальновідомий вислів «Краса врятує світ» підтверджує споконвічне прагнення людей до прекрасного та надання красі великого значення. Проте не слід забувати, що змагання з краси давньогрецьких богинь Афродіти, Афіни й Гери призвело врешті-решт до початку Троянської війни.

В наш час поняття краси істотно відрізняється від переконань інших епох. Сучасні досягнення медицини, зокрема косметології та пластичної хірургії можуть істотно покращити зовнішність будь-якої людини – позбавити зморшок, додати об’ємів, замаскувати макіяжем і навіть пересадити волосся. Проте завжди було відомо, що саме здорова людина має гарну оксамитову шкіру та блискуче волосся – неодмінні атрибути краси. Адже після виконання пластичної операції, заповнення зморшок спеціальними гелями, професійного візажу стан шкіри, її якість та наявність дерматологічних проблем не зникне.

Чимало дерматологічних проблем (наявність висипки, новоутворень шкіри різного характеру в місці проведення запланованої процедури, герпес, акне, хронічні дерматози та ін.) є протипоказами до проведення таких втручань або процедур.

Саме тому перед тим як приступити до так званої б’ютифікації необхідно проконсультуватися у лікаря дерматолога, щоб упередити всі можливі негативні наслідки та за необхідності – першочергово призначити необхідне лікування. Адже гарна шкіра – здорова шкіра.

Однак не забувайте, що краса все ж має свою індивідуальність і унікальність, і красивою є людина з гарними думками, прагненнями і здоровою шкірою.

Матеріал підготувала: Олександра Шуленіна, асистент кафедри дерматовенерології

Корисно знати