• Українська
  • English
Студент БДМУ став Головою Магістрату Студентської республіки
Студент БДМУ став Головою Магістрату Студентської республіки

Студент БДМУ став Головою Магістрату Студентської республіки

Традиційно літня пора для студентів асоціюється із відпочинком, морем, подорожами та фестивалями. Одним із літніх фестивалів, що захоплює дедалі більше молоді є Студентська Республіка.

 

Цей неординарний фестиваль, по суті, є квазі-країною, із власними законами, парламентом, політичними пристрастями, національною валютою, судом. Окрім того – це незабутні вечірки під відкритим небом до перших променів ранкового сонця, змагання як з класичних видів спорту (футбол, волейбол, «Що? Де? Коли?»), так і з нестандартних (мафія, пейнтбол, битва DJ, арчерітаг).

Щорічно близько 600 студентів чернівецьких вишів навчальних закладів стають учасниками цього неймовірного дійства. Кожен виш формує свою команду.

Команда Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» завжди гідно презентує свій навчальний заклад. Ось лише деякі факти про участь команди БДМУ у Студреспубліці: першою жінкою-мером Студентської Республіки стала студентка БДМУ – Олександра Стойка, інший представник нашого ВНЗ Говорнян Сергій є членом Студентського Парламенту України вже три скликання поспіль.

У 2017 році політична система Студреспубліки зазнала змін – стала парламентською республікою.

Проте традиції студентів БДМУ – брати активну участь у житті «міні країни» залишились незмінними.

Новим Головою Магістрату (Спікером) став студент Медичного факультету №1 – Амелін Микола.

«Для мене це вже третя Студентська Республіка. Попередні роки я їхав лише для того, щоб відпочити та відсвяткувати завершення навчального року, але цьогоріч , вже будучи капітаном команди, вирішив знову нагадати «Студці» про наші можливості. Тому активно брали участь в політичному житті Республіки, і як бачимо – результативно. Взагалі СтудРеспубліка це те, про що можна говорити дуже довго, і те, що повинен спробувати кожен активний студент. Скажу максимально лаконічно: свобода, нові друзі, емоції, танці, співи. Це те що ніколи не забудеться,» – ділиться враженнями Микола Амелін.

Серед новообраних членів Магістрату також студент Медичного факультету №2 – Волощук Антон, який окрім цього є і абсолютним переможцем гри «Мафія».

Від імені ректорату щиро вітаємо студентів зі значними здобутками та бажаємо нових успіхів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати