• Українська
  • English
В БДМУ зібралися провідні дерматовенерологи
В БДМУ зібралися провідні дерматовенерологи

В БДМУ зібралися провідні дерматовенерологи

Упродовж 1-2 червня на базi Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» проведено науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Сучасні методи діагностики та лікування коморбідної патології в дерматовенерологічній практиці на принципах доказової медицини»,

 

що увійшла до «Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться в Україні у 2017 році».

У роботі конференції взяли участь співробітники кафедр дерматовенерології вищих медичних навчальних закладів і лікарі-дерматовенерологи закладів практичної охорони здоров’я практично з усіх областей України – Чернівецької, Київської, Вінницької, Волинської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, а також зарубіжні науковці та лікарі-дерматовенерологи із Словакії, Австралії, Алжиру, Грузії, Індії, Італії, США, Туреччини.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися: ректор Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет», професор Бойчук Т.М.; головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності “дерматовенерологія”, президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, завідувач кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор Степаненко В.І.; директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, професор Андрієць О.А.

З лекцією “Сифілітична інфекція – історія та сьогодення. Проблема серорезистентності (гіпотези, факти, коментарі)” виступив головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності “дерматовенерологія”, президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, завідувач кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор Степаненко В.І.

З доповіддю “Сучасні методи діагностики та диференційної діагностики бульозних дерматозів” виступив Галаговець Олександр – д.мед.н., професор дерматовенерологічної клініки Університетської лікарні імені Луї Пастера з м. Кошіце, Словакія (MUDr. Alexander Halagovec DrSc. Dermatovenerologicka klinika, Univerzitna nemocnica Louisa Pasteura, Košice, Slovakia).

З науковими доповідями на пленарному засіданні конференції виступили: завідувач кафедри дерматовенерології Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» (м. Чернівці), професор Денисенко О.І. доповіла про хронодетерміновані підходи до застосування антигістамінових засобів хворим на алергодерматози; доцент кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця (м. Київ), доц. Шупенько М.М. представив доповідь на тему: “Шкірний свербіж як мультидисциплінарна проблема”; завідувач кафедри дерматовенерології і косметології Донецького національного медичного університету імені Горького (м.Лиман), заслужений діяч науки і техніки України, професор Айзятулов Р.Ф. доповів про сучасні особливості клініки та лікування акне; головний лікар Хмельницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру, заслужений лікар України, професор Каденко О.А. зупинився на аспектах зовнішньої терапії дерматозів; завідувач кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету, доцент Александрук О.Д. представив доповідь на тему: “Атопічний дерматит та нейродерміт – сучасний стан диференційної діагностики та лікування”.

Також на конференції було презентовано розгляд цікавих клінічних випадків дерматологічних захворювань, які представили доц. Цідило І.Г. (м. Івано-Франківськ); доц. Перепічка М.П. (м. Чернівці) і Talbi Hachmi (Boukhari, Algeria); к.мед.н. Карвацька Ю.П. (м. Чернівці) та Ali Turkay (Istanbul, Turkey).

Під час секційних засідань було представлено й обговорено доповіді, присвячені характеристиці збудників Лайм-бореліозу у хворих із мігруючою еритемою (доц. Шкільна М.І., м. Тернопіль), новітнім можливостям і перспективам профілактики та лікування наслідків антибіотикотерапії у практиці лікаря-дерматовенеролога (проф. Степаненко В.І., м. Київ), сучасним підходам до лікування оніхомікозів з позицій сучасної медицини (доц. Александрук О.Д., м. Івано-Франківськ), патогенезу та особливостям діагностики дерматитів при контактній алергії (проф. Курченко А.І., м. Київ), сучасній топічній терапії псоріазу з позицій доказової медицини (доц. Анфілова М.Р., м. Вінниця), особливостям клінічного перебігу, діагностики та лікування пемфігоїду слизової оболонки Шеклакова-Пашкова (проф. Бондар С.А., к.мед.н. Наліжитий А.А., Пічкур О.М., м. Вінниця), досвіду та результатам проведення Днів меланоми на Львівщині (д.мед.н. Сизон О.О., м. Львів), сучасній топічній терапії оніхомікозів (доц. Цідило І.Г., м. Івано-Франківськ), психосоматичним особливостям перебігу вугрової хвороби та методам їх корекції (доц. Вольбин С.В., м. Львів), диференційованій терапії хворих на псоріаз з урахуванням ролі регуляторних молекулярних сполук та механізмів толерантної реактивності організму (д.мед.н., доц. Куц Л.В., м. Суми), імуномодуляторам у практиці лікаря-дерматолога (доц. Чурсіна Т.Я., м. Чернівці), профілактиці рецидивів розацеа з використанням інгібіторів прозапальних цитокінів (к.мед.н. Шуленіна О.В., м. Чернівці) та інші.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати