• Українська
  • English
Готуємо шкіру до зими: маски з натуральних продуктів
Готуємо шкіру до зими: маски з натуральних продуктів

Готуємо шкіру до зими: маски з натуральних продуктів

Осінь – така красива, але така самотня, сонлива та бурхлива. Восени завжди легко думається.

 

Напевно немає людини, якій було би не до вподоби, коли осінь змінює палітру фарб, жовтіють, червоніють листя, немов від сорому, а потім спішно зриваються з гілок і несуться поривами вітру кудись вдалечінь. Чи вистилають барвистою ковдрою доріжки алей та парків. Осінь, листопад. Втомлена усмішка. Сірий день і сумний ранок, теплий вечір, гарячий чай і шоколад, а на десерт приємні спогади.

Осінь – це найбільш благодатний час, щоб зайнятися власною зовнішністю.

Після насиченого теплом, сонцем і подіями літа багато хто сприймає осінь як по-справжньому «сумну пору» року. Але це не так. Допоможуть у догляді за зовнішністю домашні маски з натуральних продуктів. Маски з обліпихи, журавлини, шипшини, гарбуза, винограду та інших осінніх продуктів наситять шкіру вітамінами і підготують її до холодів.

Для жирної шкіри робіть маски з моркви, яблук, абрикосів, огірків, білої і червоної смородини, винограду. Як у чистому вигляді, так і з додаванням яєчного білка, молока, висівок, кефіру, йогурту або крохмалю. Натерта морква прекрасно освіжить і розгладить шкіру, додасть їй рум’янець. Маски з цього коренеплоду підходять як для сухої, так і для жирної шкіри.

Ваша шкіра виглядає втомленою?

Побалуйте її масками з винограду. Сік і м’якоть його плодів, завдяки вітамінам А, С і Е, відмінно відновлюють і живлять шкіру, роблять її пружною та еластичною, зменшуючи ознаки старіння, розгладжують зморшки і зміцнюють стінки судин. Органічні кислоти, що містяться у винограді, роблять волокна шкіри більш міцними, виводять токсини і сприяють регенерації клітин. Петрушка, кропива, чорна смородина, кабачки, помідори прекрасно поєднуються з яєчним жовтком і сиром. Це відмінний засіб для боротьби зі зморшками і підтримки в’янучої шкіри.

Журавлина є джерелом антиоксидантів – справжніх захисників нашої шкіри, які уповільнюють процеси старіння. Крім того, ця ягода допомагає позбутися від пігментних плям, добре пом`якшує шкіру і наповнює її вітамінами, зокрема аскорбінової кислотою, яка зміцнює шкірні судини.

Якщо хочете позбутися від жирного блиску, звузити пори, почистити шкіру, скористайтеся наступним рецептом. Змішайте по 1 ч.л. журавлинного соку і розмелених вівсяних пластівців, нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин, змийте теплою водою.

Обліпиха підходить для сухої шкіри

Обліпиха добре загоює дрібні тріщинки і перешкоджає лущення шкіри, тому маски з цієї рослини найкраще підходять для сухої шкіри. Маска з обліпихи покращує циркуляцію крові. Після неї шкіра стає гладенькою, з’являється здоровий рум’янець. Подрібніть у блендері або протріть через сито 2/3 склянки ягід, додайте по 1 ч.л. натурального йогурту та меду. Готову суміш залиште на півгодини в холодильнику, вона має стати густої консистенції. Потім нанесіть на обличчя і шию на 15-20 хвилин, після змийте теплою водою.

Косметичні властивості гарбуза

Косметичні властивості гарбуза обумовлені високим умістом у ньому вітаміну Е. Свіжу м`якось гарбуза прикладають до шкіри при подразненнях різного характеру. Гарбузом лікують опіки та екзему.

Від вугрів легко позбутися, якщо вранці протирати обличчя шматочком гарбуза.

М`якоть гарбуза тонізує, зволожує, очищає шкіру і знімає набряки, робить її сяючою та неповторною. Наприклад можна використовувати як гарбузову кашку так і гарбузовий сік. Кашку гарбуза нанесіть на марлеву серветку або безпосередньо на обличчя, потримайте 15-20 хвилин, інший варіант – просочіть гарбузовим соком марлеву серветку і потримайте на обличчі 15-20 хвилин, після чого необхідно змити прохолодною водою. Для більшої ефективності рекомендовано чергувати компреси з кашки і соку, робити їх 2-3 рази на тиждень.

Будьте завжди здорові та привабливі. Нехай кожна пора року приносить у ваше життя лише тільки позитивні емоції, які незмінно будуть впливати на вашу бездоганність.

Матеріал підготували: професор кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата С.С. Ткачук та доцент С.І. Анохіна

Корисно знати