• Українська
  • English
21 березня у світі відзначають День людей із синдромом Дауна
21 березня у світі відзначають День людей із синдромом Дауна

21 березня у світі відзначають День людей із синдромом Дауна

Дата проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибрана не випадково, адже двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3-ма копіями 21-ої хромосоми.

 

З цієї нагоди на кафедрі педіатрії та медичної генетики Вищого державного навчального закладу України “Буковинський державний медичний університет» відбувся Круглий стіл. До уваги студентів V-го курсу

З цієї нагоди співробітники кафедри педіатрії та медичної генетики провели Круглий стіл. До уваги студентів, клінічних ординаторів з різних спеціальностей  та викладачів було представлено презентацію “Реабілітація дітей із синдромом Дауна». 

Учасники Круглого столу обговорили найбільш часті медичні проблеми дітей із трисомією та можливі причини неефективності інклюзивного навчання дітей із трисомію по 21-шій хромосомі.

Фахівці переконані, що вчасна діагностика та корекція супутньої патології нервової системи та органів чуття, вроджених вад серця та інших вроджених вад розвитку, підвищення фаховості лікарів та педагогів та широка інформаційна кампанія допоможуть підвищити якість інклюзивного навчання та медичної допомоги для людей із синдромом Дауна.

У ході Круглого столу лікарі обговорили низку питань: удосконалення післядипломної освіти лікарів України щодо синдрому Дауна; результати анкетування батьків щодо повідомлення їм діагнозу «Синдром Дауна» та надання подальших рекомендацій від лікарів; завдання лікаря загальної практики-сімейної медицини у медичному супроводі дитини з синдромом Дауна в перші роки життя; вроджені вади серця у дітей з синдромом Дауна; неврологічні проблеми у дітей з синдромом Дауна перших років життя; міжнародний досвід медичного супроводу дитини з синдромом Дауна та інші. Фахівці наголосили на важливості ранньої діагностики захворювання до 1-го року життя як задатку до повноцінного лікування, а отже, збереження можливості повноцінних життєвих функцій та ефективної подальшої соціалізації хворих із синдромом Дауна.

Корисно знати