• Українська
  • English
Регулярні ін’єкції інсуліну можуть відійти у минуле
Регулярні ін’єкції інсуліну можуть відійти у минуле

Регулярні ін’єкції інсуліну можуть відійти у минуле

Австралійські вчені з Інституту Уолтера і Елізи Холл за сприяння колег з США, Великобританії та Чехії встановили, яким саме чином тіло працює з інсуліном. Дане відкриття, сподіваються експерти, призведе до створення більш ефективних методів лікування діабету, які не потребують щоденних інєкцій інсуліну, передає Xinhua.

Отже, предметом вивчення став механізм приєднання молекул інсуліну до білка, розташованого на клітинах тіла. Це явище вчені намагалися зрозуміти упродовж останніх 20 років. Нарешті, вдалося отримати тривимірне зображення того, як інсулін привязується до рецептора.

Коментує адюнкт-професор Майкл Лоуренс: “Донедавна ми не могли поспостерігати за тим, як молекули інсуліну взаємодіють з клітинами. Тепер же, отримавши цю інформацію, зявилася можливість розробки інсуліну пролонгованої дії”.

У нормі інсулін виробляється підшлунковою залозою. Він різнобічно впливає на обмінні процеси майже у всіх тканинах. Головна роль – контроль концентрації цукру в крові. Інсулін також посилює синтез жирів та білків, гальмуючи активність ферментів, що розщеплюють жири і глікоген (для людини це основний запасний вуглевод).

Джерело: http://meddaily.ru/article/11jan2013/vpr_inssu

Корисно знати