• Українська
  • English
З Славетним Ювілеєм!

З Славетним Ювілеєм!

Саме такій найшляхетнішій справі присвятила своє життя Ніна Михайлівна Соловйова, яка 21 листопада 2023 року святкуватиме своїх дев’ять круглих ювілеїв, поважну дату, вік мудрості та гордості.

Викладання – найшляхетніша  справа. Я розумію, що, незважаючи на всю її важкість, вона може приносити велику радість тому,  хто вміє пробуджувати молоді уми. Ромен Роллан

Доля подарувала Ніні Михайлівні активне, творче і плідне життя на науковій та педагогічній ниві. Після закінчення з відзнакою Чернівецького державного університету у 1956 році молода, енергійна, ініціативна прийшла на кафедру іноземних мов тодішнього Чернівецького медичного інституту, якому присвятила все своє життя, пройшовши шлях від викладача до завідувача кафедри, доцента, професора. В стінах рідного інституту знайшла не лише улюблену роботу, але й свою долю. Пріоритетами в роботі для Ніни Михайлівни завжди були міцний, злагоджений колектив та новітні підходи в організації навчально-виховного процесу. Перебуваючи на посаді завідувача кафедри, за безпосередньої участі Ніни Михайлівни була розроблена та започаткована уніфікована модель курсу навчання іноземної мови в медичному закладі вищої освіти (1981), на базі кафедри іноземних мов БДМУ проведено ряд семінарів-нарад завідуючих кафедрами іноземних мов медичних вузів України, де Ніна Михайлівна виступала з ініціативою реалізації концепції “How to Prepare to Teach More Effectively” стосовно методики викладання іноземних мов в немовному вузі, активно працював клуб інтернаціональної дружби. Своїм багаторічним науковим та педагогічним досвідом залюбки ділилася з колегами Чернівецького державного (тепер національного) університету, куди неодноразово запрошувалась головою державної екзаменаційної комісії на рідний факультет романо-германської філології, та в Економіко- правничому інституті м. Чернівці, де певний час очолювала кафедру.  Ніна Михайлівна є автором книги “Я не вигадав цей світ…Грехем Грін. Життя і творчість” (1969), трьох підручників, 19 посібників, семи галузевих словників, більше як 120 наукових статей.

Великий життєвий досвід, високий професіоналізм, принциповість і відповідальність у поєднанні з умінням співпрацювати і об’єднувати навколо себе однодумців допомогли Ніні Михайлівні завоювати заслужений авторитет та повагу серед керівництва університету, колег, аспірантів та студентів, які і до сьогодні з величезною подякою і шаною згадують свого педагога, яка завжди давала зразки проведення цікавих занять, використовуючи новітні форми і методи викладання. Невтомна праця Ніни Михайлівни, її ініціативність та наполегливість допомогли сформувати високо кваліфікований викладацький склад кафедри, що завжди успішно йде в ногу з часом.

Щиросердно бажаємо Ніні Михайлівні Соловйовій міцного здоров’я, душевної рівноваги, родинного затишку, життєвого позитиву, енергії та натхнення, надійної підтримки рідних, близьких, друзів та колег. Нехай Вас завжди зігріває тепло людської вдячності, а будні і свята наповнюються світлом, теплом і любов’ю!

Корисно знати