• Українська
  • English
У Чернівцях відбулася конференція «PainControl – мистецтво контролювати біль»
У Чернівцях відбулася конференція «PainControl – мистецтво контролювати біль»

У Чернівцях відбулася конференція «PainControl – мистецтво контролювати біль»

Наприкінці минулого тижня,

20 травня, у м. Чернівці вперше проведено науково-практичну конференцію для лікарів різних спеціальностей «PainControl – мистецтво контролювати біль».

Проблема гострих і хронічних больових синдромів вже давно вийшла за рамки якоїсь однієї спеціальності і в усьому світі розглядається з міждисциплінарної точки зору. Зважаючи на те, що на сьогоднішній день в Україні існує проблема неадекватного надання допомоги хворим, що страждають від гострих і хронічних больових синдромів, назріла необхідність створення міждисциплінарної програми для лікарів, яка б висвітлювала сучасні світові підходи до лікування даної патології. 

Українською асоціацією з вивчення болю (УАВБ) була розроблена така програма. Вона отримала назву «PainControl – мистецтво контролювати біль», яка чітко відображає основну ідею заходу – навчитися краще розуміти біль і краще його контролювати.

Буковинський державний медичний університет, кафедра внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб, Українською асоціацією з вивчення болю в Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича зібрали медиків різних спеціальностей м. Чернівці та області.

Серед запрошених були лікарі-неврологи, сімейні лікарі ортопеди-травматологи, анестезіологи, ревматологи, онкологи, нейрохірурги, акушер-гінекологи, педіатри та інші фахівці, чия професійна діяльність пов’язана з лікуванням больових синдромів. 

Під час відкриття першої пленарної сесії професор Романенко Ігор Володимирович підкреслив той факт, що в Чернівцях великий потенціал щодо вивчення болю як мультидисциплінарний термін. Світова спільнота термін «Біль» починає вважати не як симптом, а як захворювання. Планується що в 2017 році буде розроблена Міжнародна класифікація хвороб МКХ-11 де буде ширше твердження «болю». Також під час першої пленарної сесії були представлені наступні доповіді:
– «Пропедевтика болю» проф. Романенко Ігор Володимирович (м.Рубіжне, Луганський державний медичний університет);
-«Ефективність та профіль безпеки протизапальної терапії у лікуванні хворих на остеоартроз» проф. Хухліна Оксана Святославівна (м.Чернівці, Буковинський державний медичний університет);
– «Суглобовий біль» Романенко Володимир Ігорович (м.Київ, Національний медичний університет ім.О.Богомольця).
Модератором сесії №2 була професор Оксана Святославівна Хухліна, яка щиро привітала гостей міста з візитом на Буковину, побажала плідної праці та нових знань. Оксана Святославівна зазначила, що незважаючи на події в Україні, наука повинна бути об’єднаною, єдиною та неподільною – «Схід і Захід разом».
Під час пленарної сесії №2 були представлені наступні доповіді:
-«Біль в нижній частині спини» проф. Романенко Ігор Володимирович (м.Рубіжне, Луганський державний медичний університет);
-«Можливості застосування не стероїдних протизапальних засобів у комплексному лікуванні болю при поєднаній патології» доц. Воєвідка Оксана Степанівна (м.Чернівці, Буковинський державний медичний університет);
-«Дисменорея: сучасний погляд на проблему» доц. Романенко
-«Проблема болю при ревматоїдному артриті» ас.Бевз Олександр Анатолійович (м.Рубіжне, Луганський державний медичний університет).

Наприкінці всі учасники конференції отримали сертифікати учасника та організатори запевнили, що в майбутньому на базі БДМУ планується 2-х денна конференція із запрошенням міжнародних експертів з вивчення питань болю.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати