• Українська
  • English
Врятувати життя може кожен
Врятувати життя може кожен

Врятувати життя може кожен

СПІВПРАЦЯ З ШКОЛОЮ. З 2000 року щорічно в другу суботу вересня проводиться Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У 2013 році Всесвітній день надання першої медичної допомоги припадає на 14 вересня.

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів.

Відгуки учнів та їх активність були просто вражаючими. Діти, які виявили бажання практично виконати непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легенів, висловили своє здивування: “Коли спостерігаєш збоку, цей процес здається дуже легким, а насправді – треба мати певні знання та навики. Тому ми вдячні Оксані Анатоліївні за проведений майстер-клас. І тепер ми впевнені в собі і, якщо буде потрібно, – врятуємо чиєсь життя!”

Ольга Лупуляк, директор школи подякувала за роботу, подарунок, а також запросила частіше приїжджати до школи з такими цікавими і корисними заняттями, адже ми робимо спільну справу.

12 вересня 2013 року, напередодні Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги, кандидатом медичних наук, доцентом кафедри сімейної медицини Буковинського державного медичного університету Оксаною Петринич було проведено майстер-клас для учнів 6-9 класів Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. Глибоцького району з проведення серцево-легеневої реанімації.

“Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. Вкрай важливо, щоб у таку хвилину поруч була людина, яка б знала, як діяти. Тому метою мого візиту до Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. є навчання школярів основам першої невідкладної медичної допомоги, зокрема, у випадку зупинки кровообігу. З впевненістю можу сказати, що тепер школярі зможуть врятувати життя,” – зазначає Оксана Анатоліївна.

Після представлення гарно ілюстрованої презентації з цікавим відеоматеріалом, створеної згідно останніх міжнародних рекомендацій, школярам була надана можливість спробувати себе в ролі рятувальників: на спеціальному манекені учні виконували непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень, навчалися переводити постраждалого у стабільне положення. З метою поглиблення медичних знань школярів О.А. Петринич передала до шкільної бібліотеки ілюстровану енциклопедію для дітей з невідкладної допомоги.

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати