Приєднуйся

БДМУ в FacebookБДМУ на TwitterБДМУ на YouTube Пдписатись на Новини

Дні народження

12 липня
Бабин В.М.
Гаврилова А.В.
Краснюк І.П.
Руснак В.Ф.

13 липня
Андрюк Т.М.
Герасим Л.М.
Никифор Л.В.

14 липня

Бурик А.Ю.
Давиденко О.М.
Дев’яткіна Д.О.
Зав'ялець І.В.
Лопушанський П.О.
Сидорчук Л.І.

15 липня

Слубська А.Я.
Шаплавський М.В.

16 липня

Гасько М.В.
Зінченко Т.М.
Задорожна М.П.
Ковцун Т.Д.
Пожидаєва Н.Г.
Тимчук Д.Д.
Яремій І.М.

17 липня

Думітреску М.М.
Кашперук-Карпюк І.С.
Ленга Е.Л.
Маковій І.В.
Перижняк А.І.
Чебан В.І.

18 липня

Бамбуляк А.В.
Мураль А.С.
Перебийніс П.П.
Ткачук М.М.

19 липня

Ісламова І.Р.
Андрійчук Д.Р.
Васильченко І.А.
Волянюк П.М.
Мігай М.Г.
Мельничук Л.В.
Мотрюк Н.Г.
Сокольник С.О.
Усатий В.В.
Чернікова Г.М.
Шандрюк М.І.

20 липня

Ілюк І.І.
Бодяка В.Ю.
Гречко С.І.
Карвацька Н.С.
Марфіна З.М.

Піщальник В.А.
Семененко С.Б.
Ступницька Г.Я.

21 липня

Іванова І.І.
Манчул Б.В.
Мунтян В.П.
Полякова Т.В.

22 липня

Сенютович Р.В.
Шумко Г.І.

23 липня

Губка І.Г.
Максим'юк В.В.
Мандзюк Т.Б.
Пестовська Т.В.
Сідоряк О.М.

16 жовтня – професійне свято алерголога та імунолога

Вівторок, 16 жовтня 2012 00:00

У всьому світі, незважаючи на всі засоби профілактики, спостерігається значне зростання алергічних захворювань, що стає глобальною проблемою, яка сягає таких масштабів, що деякі вчені вже називають це епідемією ХХІ сторіччя. Так, за статистичними даними, за останні 30 років удвічі збільшилася частота бронхіальної астми, харчової алергії та атопічного дерматиту. За інформацією ВООЗ, кожен п’ятий житель Землі страждає від алергічних чи псевдоалергічних реакцій. Від 30 до 90 % населення Землі не переносить один чи більше харчових продуктів.

Оскільки вважається, що генетичні чинники щодо формування алергічних хвороб особливій динаміці не підлягають, то ріст частоти цих захворювань, ймовірно, пов’язаний зі збільшенням зовнішнього алергічного навантаження на організм. До найбільш значущих чинників, які сприяють алергізації населення, належать: негативний вплив шкідливих чинників довкілля, збільшення контакту населення з хімічними речовинами, збільшення виробництва і споживання медикаментозних препаратів, нераціональне харчування, застосування продуктів з консервантами, фарбниками, харчовими добавками, збільшення кількості стресових ситуацій, зміна способу життя тощо, ”– зазначає Наталія Каспрук, доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ.

З нагоди Дня алерголога працівники курсу клінічної імунології та алергології Буковинського державного медичного університету провели бесіди та лекції “Харчова алергія. Профілактика” серед учнів 8-11 класів Чернівецьких загальноосвітніх шкіл та двох загальноосвітніх навчальних закладів Герцаївського та Глибоцького району. Також проведено скрінінгову експрес-діагностику алергічних захворювань серед студентів БДМУ та школярів.

Прочитано 974 разів Останнє редагування Неділя, 09 грудня 2012 17:40