• Українська
  • English
Співробітники БДМУ повернулися з міжнародного тренінгу з надання невідкладної медичної допомоги
Співробітники БДМУ повернулися з міжнародного тренінгу з надання невідкладної медичної допомоги

Співробітники БДМУ повернулися з міжнародного тренінгу з надання невідкладної медичної допомоги

У рамках міжнародної програми ЄС

“Румунія-Україна-Республіка Молдова” у 2014 році був підписаний транскордонний проект “Медицина в надзвичайних ситуаціях та випадках – швидка відповідь транскордонним викликам”.

За сприяння БДМУ та участі українських партнерів проекту (Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Новоселицька та Заставнівська центральні районні лікарні) відбулася поїздка великої групи медичних працівників області до м. Унгени (Молдова) для участі в семінарі-тренінгу з питань надання невідкладної медичної допомоги в аспекті транскордонного співробітництва за темою “Медицина катастроф – актуальні питання та виклики в сучасних умовах”. Разом з медиками Буковини в цьому заході взяли участь колеги з Румунії та Республіки Молдова.

Тренерами на заході були досвідчені фахівці: професор кафедри загальної хірургії БДМУ Руслан Сидорчук, заступник головного лікаря ОКУ “Лікарня швидкої медичної допомоги-Університетська лікарня” доцент Олександр Плегуца, керівник відділу ЦЕМД Чернівецької області Андрій Охрімовський та начальник медичної служби Управління ДСНС України в Чернівецькій області Ярослав Стефак. Вибір лекторів-тренерів зумовлений їхнім високим міжнародним авторитетом, значним досвідом та знаннями.

Метою заходу було поглиблення співпраці та затвердження єдиних алгоритмів дій рятувальних служб трьох країн єврорегіону “Прут”: України, Румунії та Республіки Молдова на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Учасники тренінгу мали змогу не тільки ознайомитися з досвідом роботи колег, але й на практиці відпрацювати питання організації надання медичної допомоги в умовах стихійних лих, техногенних та екологічних катастроф, соціально-політичних конфліктів, тощо.

Запрошення фахівців БДМУ в якості тренерів для проведення такого заходу підтверджує високий міжнародний авторитет співробітників університету серед медичних закладів краю та міжнародних організацій.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати