• Українська
  • English
Творці майбутнього медицини!
Творці майбутнього медицини!

Творці майбутнього медицини!

31 серпня 2011 року в палаці „Академічний” відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників усіх факультетів (медичних № 1, № 2, № 4 з відділенням молодших медичних та фармацевтичних фахівців, стоматологічного та фармацевтичного) у студенти Буковинського державного медичного університету і початку нового навчального року. Особливого змісту цій приємній події у житті винуватців дійства та їх настрою надало те, що вона припала на рік 20-річчя незалежності України.

Свято відкрив ректор Буковинського державного медичного університету Тарас Миколайович Бойчук. Він привітав першокурсників з початком нового навчального року, побажав їм результативного навчання, міцного здоров’я, добра, благополуччя і здійснення всіх сподівань.

З вітальним словом виступили і поважні гості, зокрема: Папієв Михайло Миколайович – голова Чернівецької обласної державної адміністрації. Він привітав першокурсників з прекрасним дійством.  Михайло Миколайович звернувся зі словами вдячності до викладачів БДМУ за велику працю і щедрий талант передавати свої знання і неоціненний практичний досвід лікування молодому поколінню. Також Голова Чернівецької облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток медичної освіти і науки, високий професіоналізм та активну участь у роботі приймальної комісії під час вступної кампанії 2011 року вручив подяки В.М. Ходоровському, доценту, начальнику навчального відділу БДМУ, О.І. Гараздюку, доценту кафедри внутрішньої медицини та ендокринології БДМУ, О.М. Мельничуку, провідному спеціалісту сектору моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення БДМУ.

З вітальним словом до першокурсників звернувся Михайлішин Віталій Михайлович – секретар Чернівецької міської ради. Він побажав успіхів на шляху до здійснення мети. З нагоди 20-річчя незалежності України Віталій Михайлович вручив ювілейну медаль “На славу Чернівців” В.Г. Глубоченку, доценту кафедри внутрішньої медицини та ендокринології БДМУ.

До привітання приєдналися: Маніліч Валентин Михайлович – заступник голови Чернівецької обласної ради; Шкробанець Ігор Дмитрович – начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації; Незборецький Ігор Володимирович – начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради; Малишевська Василина Семенівна – начальник управління освіти Чернівецької міської ради; Вітковська Ніна Пилипівна – заступник начальника управління освіти Чернівецької міської ради. Вони висловили упевненість у тому, що вступ до БДМУ – це гарний старт у самостійне майбутнє, з якого починається нелегкий шлях пізнання світу й самореалізації, який є першим кроком у доросле життя.

Після щирих слів привітань поважних гостей і ректора Геруш Ігор Васильович – в. о. проректора з науково-педагогічної роботи – ознайомив присутніх з історичними віхами існування БДМУ, презентував найбільш вагомі його досягнення.

Цікавою для першокурсників була інформація про те, що нині фахівців за такими спеціальностями, як: „Лікувальна справа”, „Педіатрія”, „Стоматологія”, „Медична психологія”, „Клінічна фармація”, „Фармація” (спеціаліст і бакалавр), „Сестринська справа” (молодший спеціаліст, бакалавр і магістр), „Лабораторна діагностика” (бакалавр) – будуть готувати 46 кафедр БДМУ і в його розпорядженні є 12 навчальних корпусів. Крім того, базами клінічних кафедр є 25 обласних та міських лікувально-профілактичних закладів. Приємно, що на більшості навчальних баз створено комп’ютерні класи з можливістю доступу до мережі Інтернет та роботи зі спеціалізованими пошуковими системами. Чекає першокурсників і бібліотека університету, яка забезпечена книжковим фондом, що налічує близько 1 млн. примірників навчальної, наукової, медичної та художньої літератури.

Про наукові, навчальні, спортивні й мистецькі досягнення студентів БДМУ розповіли присутнім ведучі свята Євгенія Петрюк й Андрій Чиняков, Христина Буринюк і Михайло Білійчук.

У присутніх не залишилося сумніву в тому, що Буковинський державний медичний університет – сучасний європейського зразка навчальний заклад, який готує висококваліфікованих, творчих фахівців, справжніх професіоналів своєї справи.

До вітань приєдналися і батьки першокурсників, від імені яких виступили Андрійчук Тетяна Петрівна, завідувач  нефрологічним відділенням міської дитячої лікарні та Кушнір Наталія Іванівна, завідувач терапевтичним відділенням КМУ Чернівецька  міська стоматологічна поліклініка.

Піднесена атмосфера панувала в залі під час проголошення урочистої клятви, для зачитання якої на сцену було запрошено: проректора з науково-педагогічної роботи та виховання, доцента Зорій Ніну Іванівну; декана медичного факультету № 1, професора Москалюка Василя Деонізійовича; декана медичного факультету № 2, доцента Глубоченка Володимира Григоровича; декана медичного факультету № 4 з відділенням молодших медичних і фармацевтичних фахівців, професора Сорокман Тамілу Василівну; декана стоматологічного факультету, професора кафедри хірургії Білоокого В’ячеслава Васильовича; декана фармацевтичного факультету, доцента кафедри медичної хімії Присяжнюка Петра Васильовича.

За доброю традицією, після проголошення клятви ректор БДМУ Бойчук Тарас Миколайович вручив першокурсникам символічні студентські атрибути – „Ключ від знань” і „Студентський квиток”.

Під час урочистостей учасники творчої студії палацу „Академічний”, молоді таланти Буковинського державного медичного університету, серед яких: Мирослав Данилишин, Назар Руснак, Василь Савка, Анастасія Попчук, Юлія Білоока, Христина Буринюк, Алла Бурик, Дмитро Ганкевич, Анна Козар, Богдан Познякевич, Анастасія Каспрук, Вікторія Хухлей – дарували усім присутнім прекрасну поезію, чудові пісні та запальні танці.

Отже, Буковинський державний медичний університет – це один із найкращих вишів Буковини, навчаючись в якому студенти мають змогу не лише отримати ґрунтовні знання і стати висококваліфікованими спеціалістами, але й знайти, вдосконалити та реалізувати себе.

Тож, дорогі першокурсники, оволодівайте знаннями, щоб творити гідне майбутнє медицини!

Відеоканал новин університету

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати