• Українська
  • English
Відкриття ХV Конгресу СФУЛТ
Відкриття ХV Конгресу СФУЛТ

Відкриття ХV Конгресу СФУЛТ

У Буковинському державному медичному університеті відбулося урочисте відкриття ХV Конгресу СФУЛТ.

Під час урочистого відкриття пролунали вітання від Заступника Міністра охорони здоров’я Альони Терещенко: «Від імені колегії Міністерства охорони здоров’я України, В.о. Міністра охорони здоров’я України Василя Лазоришинця вітаю всіх присутніх з початком роботи ХV Конгресу Світової Федерації Українських Лікарських Товариств та відзначенням 70-річчя Буковинського державного медичного університету. Сьогодні ми збираємося, щоб поділитися своїми подумами та намірами. Переконана, що велика робота, яку виконує медична спільнота є неоціненною для України, яка крокує до європейського майбутнього. Законопроект про лікарське самоврядування, який розроблено завдяки організації, є запорукою того, щоб система охорони здоров’я рухалася дійсно європейським шляхом. Багато вже зроблено, але попереду ще багато завдань. Необхідно, щоб вузькопрофільні асоціації об’єдналися в єдину потужну організацію, яка захищатиме права лікарів та медичних працівників»

Звернулася до учасників Конгресу Директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Андрієць: «Сьогодні кращим фахівцям у галузі охорони здоров’я, науковцям, лікарям-практикам належить обговорити важливі питання організації та управління системою охорони здоров’я, реформування медичної галузі та лікарського самоврядування, поділитися новими досягненнями і прийнятими рішеннями, які в подальшому дадуть імпульс розвитку медичної спільноти. Конгрес зібрав наших колег не тільки з усією України, але й з зарубіжжя. Для нас велика честь, що місцем проведення Конгресу обрано Буковинський державний медичний університет, який завжди був кузнею кадрів не лише Чернівецької області. Висловлюю впевненість, що завдяки вашій діяльній праці ХV Конгрес СФУЛТ стане значною подією суспільного життя, відкриє нові перспективи розвитку вітчизняної охорони здоров’я».

Ректор Буковинського державного медичного університету Тарас Бойчук зазначив, що «Світова Федерація Українських Лікарських Товариств об’єднує лікарів та медичних працівників з усього світу. Проведення Конгресу дає можливість ділитися знаннями й досвідом, підіймати питання, які стосуються не тільки медицини, але й мають загальнолюдське значення. Особливої урочистості цій події надає те, що Конгрес присвячено 70-літтю Буковинського державного медичного університету. З цієї нагоди приїхали багато вчених, науковців, відомих випускників з усього світу. Для нас велика честь приймати поважних гостей у стінах нашого університету. Бажаю Вам плідної роботи та цікавих дискусій».

Під час урочистого відкриття за заслуги у сприянні розвитку багаторічної співпраці між Буковинським державним медичним університетом та Психіатричною лікарнею м. Мюнстерлінген головний лікар Герхард Дамманн був нагороджений званням Почесного професора університету.

Також до всіх присутніх звернулися Микола Тищук – Голова правління Всеукраїнського лікарського товариства, Роксолана Горбова – Віце-Президент Світової Федерації Українських лікарських товариств (Польща), Андрій Джуля – Голова Українських лікарських товариств Північної Америки, Андрій Батрух– Голова Українських лікарських товариств Німеччини.

Після урочистого відкриття розпочалося Пленарне засідання Конгресу «Управління системою охорони здоров’я в Україні на новому етапі. Лікарське самоврядування. Світовий досвід». 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати