• Українська
  • English
Засідання студентського наукового гуртка з хірургії
Засідання студентського наукового гуртка з хірургії

Засідання студентського наукового гуртка з хірургії

Студентський науковий гурток з хірургії, який проводиться на кафедрі хірургії № 1 БДМУ, є не просто факультативом, який дозволяє студентам поглиблено вивчати навчальну програму з хірургії, а й місцем до вони можуть відчути себе причетними до цієї, без перебільшення, особливої галузі медицини.

 

Засідання гуртка проводяться на добровільній основі, і саме ця обставина надихає студентів на участь у цьому заході, бо вони знають, що робота в гуртку принесе нові знання, досвід та враження. А будь-яке критичне судження під час представлення доповіді буде гарним стимулом для роботи над помилками і ніяк не відобразиться на успішності з дисципліни. І навіть навпаки – аналіз успішності студентів з дисципліни «Хірургія» на четвертому курсі яскраво доводить, що студенти, які постійно відвідують засідання гуртка, володіють високим рівнем знань та практичних навичок. Робота в гуртку допомагає студентові отримати відповідь на питання, чи є хірургія його покликом, позбавитись невпевненості у своїх силах, остраху за невдалу самореалізацію як хірурга.

Серед основних переваг участі в гуртку можна виділити:

  • можливість поглибленого вивчення хірургічної нозології за допомогою не лише рекомендованої навчальної літератури;
  • можливість здійснити науковий пошук по темі, яка найбільше цікавить студента, під керівництвом викладача кафедри, який зможе надати вичерпну та змістовну консультацію та допоможе у підготовці доповіді;
  • можливість взяти участь у клінічних дослідженнях та експериментах, що проводяться на кафедрі;
  • можливість презентувати результати роботи на підсумковому засіданні гуртка та на щорічному медико-фармацевтичному конгресі студентів і молодих вчених – «ВІМСО.

Вагомою перевагою участі у СНГ є розвиток у студентів клінічного мислення, здатність на основі отриманих знань верифікувати хірургічне захворювання та обрати найбільш ефективну тактику лікування.

Різновиди практикумів

Також програма засідань студентського наукового гуртка окрім теоретичної частини пропонує студентам такі різновиди практикумів, як об’єктивне обстеження тематичних хворих під керівництвом викладачів кафедри, напрацювання техніки зав’язування хірургічних вузлів ручними, аподактильними та лапароскопічними методами, напрацювання техніки лапароскопічних маніпуляцій на тренажері з використанням біологічних матеріалів і симуляторів, напрацювання техніки накладання кишкового анастомозу на муляжі, напрацювання техніки електрокоагуляції та біологічного зварювання на біологічному матеріалі.

Саме така різнонаправлена діяльність роботи студентського наукового гуртка є запорукою більш ефективного засвоєння студентами основних теоретичних та практичних знань з хірургії, що дозволяє їм досягати хороших результатів у навчанні, а головне бути вагомим підґрунтям для подальшого професійного становлення.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати