• Українська
  • English
Співробітники БДМУ взяли участь в пульмонологічному конгресі в Румунії
Співробітники БДМУ взяли участь в пульмонологічному конгресі в Румунії

Співробітники БДМУ взяли участь в пульмонологічному конгресі в Румунії

Впродовж 12-14 жовтня співробітники БДМУ взяли участь у роботі Національного пульмонологічного конгресу регіонального європейського відділу респіраторного товариства Румунії.

 

Фахівці кафедри фтизіатрії та пульмонології ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» – професор Лілія Тодоріко, асистенти Інга Єременчук та Ігор Сем’янів взяли участь в цілій низці наукових форумів Національного пульмонологічного конгресу регіонального європейського відділу респіраторного товариства, зокрема в 9-ій Національній конференції з бронхології, 3-ій Національній конференції з раку легенів, 2-ій конференції рідкісних захворювань легенів, Першій конференції трансплантації легенів яка проходила у м. Орадея (Румунія).

До слова Лілія Дмитрівна, яка була спікером секції 2-ої конференції рідкісних захворювань легень, нагороджена Дипломами за вагомий внесок та актуальність викладених проблем щодо синдрому Лефгрена та сучасних методів прогнозу ефективності лікування захворювань бронхолегеневої системи.

Учасникам зібрання було представлено 2 доповіді на 2-й конференції рідкісних захворювань легенів та 9-й Національній конференції з бронхології. Взято участь у роботі круглого стола Першої національної конференції по трансплантації легень та симпозіуму щодо перспектив діагностики раку легень у рамках ІІІ Національної конференції з раку легень.

Мета заходу полягала в обговоренні актуальних проблем щодо диференційної діагностики рідкісних захворювань респіраторної системи та раку легень; ролі бронхологічної діагностики; сучасних стандартів лікування захворювань бронхопульмональної системи; можливості трансплантації легень,  з провідними фахівцями в галузі респіраторної медицини з Румунії, України, Португалії, Німеччини, Франції, Королівства Великої Британії та інших європейських країн.

Проведений дедлайн щодо впровадження стратегії профілактики мультирезистентного туберкульозу та зниження його поширення у транскордонних регіонах за участі проф. Тодоріко Л.Д. та представників з Румунії.

Професор Тодоріко Л.Д. виступила для глядачів румунського телебачення щодо актуальності проблеми респіраторних захворювань у сучасних реаліях високої міграційної активності країн Європейського регіону. Було зазначено, що глава 22 Угоди про асоціацію України з ЄС стосується контексту зміцнення охорони здоров’я України та її потенціалу. Пріоритетом у галузі респіраторної медицини є запобігання хворобам, попередження і контроль над інфекційними хворобами (ВІЛ та туберкульоз) шляхом обміну інформацією, знаннями та найкращими практиками, пропагування здорового способу життя, визнання основних детермінант здоров’я та проблем.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати