• Українська
  • English
Відбулася зустріч ректора з представниками індійської студентської спільноти
Відбулася зустріч ректора з представниками індійської студентської спільноти

Відбулася зустріч ректора з представниками індійської студентської спільноти

21 травня відбулася зустріч ректора Буковинського державного медичного університету Т.М.Бойчука з представниками індійської студентської спільноти медичного факультету №3.

У зустрічі також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Н.І. Зорій, декан медичного факультету №3 І.Г.Савка, головний куратор медичного факультету №3 М.Н. Гарас, начальник відділу міжнародних зв’язків М.І. Мочернюк, очільник спільноти випускників БДМУ в Індії Суніл Шарма.

Індійська спільнота університету є найбільшою спільнотою студентів-іноземних громадян та нараховує більше 700 осіб. Керівним органом студентського самоврядування медичного факультету №3 є Асоціація земляцтв. Під час зустрічі обговорювалися особливості додипломної та післядипломної підготовки студентів в університеті з урахуванням майбутньої професійної діяльності в Індії, питання розширення можливостей користування електронним журналом, оптимізації умов проживання та дозвілля студентів у гуртожитках, а також заохочення кращих випускників медичного факультету №3.

На думку студентів, така зустріч стала ще одним важливим кроком у тісній співпраці органів студентського самоврядування та адміністрації університету.

 


 

21 травня відзначається Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку згідно з рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, починаючи з 2003 року. Метою відзначення Всесвітнього дня культурного різноманіття є інформування громадськості про цінність і важливість розмаїття культур і, зокрема, сприяння за допомогою закладів освіти та засобів масової інформації усвідомленню позитивної ролі культурної різноманітності.

Буковинський державний медичний університет є закладом, де навчаються біля 1000 студентів-представників більше, ніж 35 країн світу, – носіїв різних культур та традицій. Найбільшими спільнотами університету є індійська, йорданська, ганійська та нігерійська, які пропагують власну культуру під час відзначення своїх державних, релігійних та етнічних свят, зокрема, в Палаці «Академічний», під час загальноміських культурних заходів.

Студенти-іноземні громадяни медичного факультету №3 організовані у власне студентське самоврядуванням – постійно діє Асоціація земляцтв.

Буковинський державний медичний університет є вищим медичним навчальним закладом, в середовищі якого наразі панує доброзичлива атмосфера плюралізму культур, завдяки встановленню діалогу між представниками різних етносів, що в результаті сформувало традиції проведення спільних мультикультурних заходів.

Матеріал підготував головний куратор медичного факультету №3 Микола Гарас.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати