• Українська
  • English
Проведено профорієнтаційну роботу з випускниками Чортківського медичного коледжу
Проведено профорієнтаційну роботу з випускниками Чортківського медичного коледжу

Проведено профорієнтаційну роботу з випускниками Чортківського медичного коледжу

Буковинським державним медичним університетом продовжується реалізація профорієнтаційного проекту.

Робота ведеться як у рекламно-інформаційному, так і в агітаційному напрямках. Цього разу співробітники університету відвідали Чортківський державний медичний коледж – сучасний заклад І-ІІ рівнів акредитації з оснащеними навчальними корпусами, вдосконаленою матеріально-технічною базою. До структури коледжу входять також медико-біологічний ліцей, навчально-виробничі аптеки, відділення післядипломної освіти, спортивно-оздоровча база відпочинку. Нині у коледжі навчаються близько 1900 студентів – медичних сестер, фельдшерів, акушерок, фармацевтів, зубних техніків.

Директор коледжу, Заслужений лікар України, кандидат медичних наук Любомир Білик представив студентам за спеціальностями «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Ортопедична стоматологія» та «Фармація» відповідального за профорієнтаційну роботу БДМУ, проф. Романа Булика та завідувача підготовчого відділення для громадян України БДМУ доц. Віталія Чорноуса. У вітальному слові Роман Булик зробив акцент на тому, що БДМУ – сучасний багатопрофільний навчальний заклад IV рівня акредитації, включений до загального реєстру ВООЗ, Великої Хартії університетів, що здійснює фахову підготовку за ступеневою системою освіти. Зауважено, що на Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – 2015» БДМУ присвоєно почесне звання «Лідер вищої освіти України» за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації вищої освіти в Україні, а також за високе місце медичного вишу Буковини у таких рейтингах як «Консолідований рейтинг вузів України – 2014» та «Webometrics Ranking of World’s Universities». Також за конкурсом поданих заяв абітурієнтів до ВМНЗ України минулого року БДМУ випередив усі вищі медичні навчальні заклади. Відповідальний за профорієнтаційну роботу повідомив присутніх про підготовчі курси, сайти «Інформаційний центр абітурієнта БДМУ» та «Центр підготовки абітурієнта БДМУ», інформація яких є актуальною для успішного складання ЗНО і вступу до університету.

Презентацією завідувач підготовчого відділення для громадян України доц. Віталій Чорноус ознайомив випускників коледжу з умовами та правилами прийому на навчання до вишу у 2014-2015 році на спеціальності з напряму 1202 «Фармація» і наголосив, що у поточному році БДМУ здійснюватиме прийом абітурієнтів, які здобули кваліфікацію молодшого фармацевта, відразу на другий курс денної та заочної форми навчання за спеціальністю «Фармація». Прийом таких абітурієнтів відбуватиметься без сертифікатів ЗНО на основі внутрішнього тестового іспиту з фармакології.

Випускників коледжу за спеціальностями «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Ортопедична стоматологія» особливо зацікавила інформація, що у 2015 році здійснюватиметься прийом на навчання випускників медичних коледжів відразу на другий курс.

Велична 70-річна історія, славні традиції, вагомі досягнення і реальні перспективи університету позитивно вплинули на відгуки випускників Чортківського державного медичного коледжу, які зазначили, що такі зустрічі дуже корисні, а живе спілкування безцінне. Вони отримали вичерпні відповіді на всі поставлені питання, буклети з корисною інформацією про університет, перелік документів та важливі дати вступної кампанії 2015 року.

Під час зустрічі досягнуто домовленість щодо укладання угоди про співпрацю між Буковинським державним медичним університетом та Чортківським державним медичним коледжем, якою передбачатиметься продовження навчання випускниками коледжу у медичному університеті Буковини. На завершення співробітники БДМУ ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу, лекційними та спортивними залами, кабінетами, лабораторіями, створеними для якісного навчання, дозвілля і відпочинку студентів медичного коледжу.

Візит вселяє надію, що багато випускників Чортківського державного медичного коледжу поповнять ряди студентства та продовжать здобувати вищу освіту у нашому славному Буковинському державному медичному університеті. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати