• Українська
  • English
Відбулася селекторна нарада з питань діяльності терапевтичної служби
Відбулася селекторна нарада з питань діяльності терапевтичної служби

Відбулася селекторна нарада з питань діяльності терапевтичної служби

22 липня відбулася відеоселекторна нарада під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського,

на якій були розглянуті питання стану діяльності терапевтичної служби та аналіз її основних показників.

До дискусії були запрошені керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, заступники керівників з лікувальної роботи, головні обласні спеціалісти зі спеціальностей «Терапія», «Кардіологія», «Неврологія» та «Загальна практика–сімейна медицина», завідувачі профільними кафедрами.

Дана селекторна нарада була присвячена питанням діагностики, невідкладної допомоги та лікуванню інфаркту міокарда, гострого ішемічного інсульту. Як зазначив заступника Міністра В. Шафранський, МОЗ України налаштовано на покращення організаційно-методичної підтримки областям, заплановано регулярне заслуховування спеціалістів, щоб покращити ситуацію у лікуванні серцево-судинних захворювань особливо в плані діагностики та лікування інфаркту міокарда в перші години, застосовуючи тромболітичну терапію та мініінвазивні кардіохірургічні втручання.

Було пряме включення головних спеціалістів департаментів охорони здоров’я Івано-Франківської, Полтавської та Одеської областей, які повідомили про свої досягнення та проблеми в лікуванні захворювань серцево-судинної системи.

Зі сторони Буковинського державного медичного університету в селекторній нараді взяли участь проректор з лікувальної роботи проф., д.мед.н. Іфтодій А.Г., зав. кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації, спортивної медицини та фізичного виховання проф., д.мед.н. Тащук В.К., професор кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації, спортивної медицини та фізичного виховання д.мед.н. Полянська О.С., зав. кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка проф., д.мед.н. Пашковський В.М. та професор кафедри сімейної медицини д.мед.н. Білецький С.В.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати