• Українська
  • English
Студент БДМУ пройшов місяць медичної практики у Відні
Студент БДМУ пройшов місяць медичної практики у Відні

Студент БДМУ пройшов місяць медичної практики у Відні

Вже доброю традицією університету стала участь у програмі Ліонського Клубу (Австрія) «Студенти-медики без кордонів»

та проходження студентами 4-5 курсів навчання літньої практики у кращих клініках Австрії. Ця програма розрахована на студентів, які навчаються на 4-5 курсах, мають високий середній бал та достатньо вільно володіють німецькою мовою.

Так, з 4 по 31 липня, студент 5-го курсу медичного факультету №1 ВДНЗ України «Буковинський державнийA  медичний університет» Андрій Сидорчук пройшов літню практику у м. Відень (Австрія), у рамках участі у програмі «Medizinstudenten ohne Grenzen 2015» під егідою Lions Club Europe.

«Організаційно, як підготовка до перебування в столиці Австрії, так і подорож і, власне, сама практика були ретельно підготовлені та продумані вже починаючи з міжнародного відділу БДМУ (начальник Мочернюк Мар’яна) і керівниками та спонсорами проекту (проф. др. мед. Герберт Ерінгер, пані Барбара Штумпф-Фекете, унів. проф. др. Ігор Гук та інші). Організатори забезпечили поселення в новий студентський гуртожиток та теплий урочистий прийом по приїзді. Базою проходження практики було обрано кілька всесвітньо відомих державних та університетських клінік Австрії, серед них і Центр кардіо-торакальної хірургії лікарні КХ Хітцінг (KH Hietzing), хірургічне відділення №1, де я безпосередньо і практикував під керівництвом лікаря Горлітцера та професора Грабенвогера. За час проходження навчальної практики я набув багато нових та закріпив уже опановані практичні навички; з нами проводили цікаві семінари, дискусійні клуби, воркшопи на теми серцевої та судинної хірургії. Була надана можливість самостійно проводити лікарські маніпуляції, знімати ЕКГ, виконувати УЗД дослідження, асистувати на операціях аневризми аорти, трансплантації серцевих клапанів, аорто-коронарному шунтуванні, оперативних втручаннях на сонних артеріях та артеріях нижніх кінцівок. Під час перебування у Відні керівники проекту щотижняA  організовували зустрічі в історично-визначних місцях столиці: запам’ятались екскурсії в імператорський палац Хофбург, Австрійський парламент, центральний офіс Райфайзенбанку, музей анатомії та патоморфології Віденського медичного університету, незабутньою стала подорож на пароплаві по озеру Нойзідлерзе. За час практики я мав змогу детально ознайомитись з австрійською культурою, проникнутись чарівною атмосферою Відня, обмінятись досвідом з іноземними колегами, отримати багато нових знань та корисних знайомств», – розповів Андрій Сидорчук.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати