• Українська
  • English
Викладачі БДМУ взяли участь у XVI Конгресі СФУЛТ
Викладачі БДМУ взяли участь у XVI Конгресі СФУЛТ

Викладачі БДМУ взяли участь у XVI Конгресі СФУЛТ

Сучасні суспільно-політичні обставини в Україні вимагають об’єднання українців не тільки на Батьківщині,

але й у всьому світі. Лікарська професійна корпорація завжди виділялася взаємними підтримкою, допомогою, довірою, братерською колегіальністю. Свідченням цього став XVI Конгрес СФУЛТ.

Символічним виразом єднання українських лікарів є те, що вперше Конгрес СФУЛТ відбувя не лише у двох містах, в Берліні і Києві, але й одночасно в Україні і за кордоном.

17-19 серпня відбувся Пре-Конґрес СФУЛТ в Берліні, де були присутні представники Українського Лікарського Товариства в Німеччині, а згодом у Варшаві, за участю Українського лікарського товариства Польщі. Учасники форуму мали можливість ознайомитись з державними та приватними лікувальними закладами Німеччини і Польщі, взяти участь у круглих столах-дискусіях, які стосувались переваг і недоліків страхової медицини, лікарського самоврядування і їх ролі у визначенні стратегії й тактики лікування хворих, соціально-етичних проблем взаємовідносин лікар-пацієнт та ін.

Викладачі університету професори Полянська О.С., Полянський І.Ю. та д.мед.н Левандовський Р.А. взяли активну участь у роботі Пре-Конгресу та XVI Конгресу СФУЛТ, який відбувся 22-23 серпня у Києві на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України. Відкрив захід Президент СФУЛТ, почесний президент Всеукраїнського Лікарського Товариства, академік НАМН України Любомир Пиріг, який привітав присутніх з початком Конгресу та 25 річницею з Дня Незалежності України і побажав плідної праці. Президент Всеукраїнського Лікарського Товариства, народний депутат України, заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України Олег Мусій від імені Комітету з питань охорони здоров’я зазначив, що найактуальнішими загальнонаціональними питаннями є питання щодо розвитку системи державної гарантії європейської якості надання медичних послуг, сучасних підходів до організації системи охорони здоров’я, підготовки медичних та фармацевтичних кадрів, зміцнення основ лікарської професійної етики, підвищення суспільного престижу медичної професії. До привітальних слів приєдналися голова правління ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги», завідувач кафедри управління охороною суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України Василь Князевич, ректор Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України Катерина Амосова та іноземні гості: Андрій Батрух – голова Українського Лікарського Товариства в Федеративній Республіці Німеччині; Олександра Гомула – голова Українського Лікарського Товариства у Франції; Лауро-Богодар Кучинський – голова Українського Лікарського Товариства в Бразилії. На Конгресі розглядались питання реформування системи охорони здоров’я в Україні: децентралізація, демонополізація управління; лікарське самоуправління; післядипломна освіта; громадське здоров’я; медико-соціальні проблеми учасників АТО та переселенців і мультидисциплінарний підхід до їх вирішення; екстрена і госпітальна допомога, відновлювальне лікування, медична і соціально-психологічна реабілітація; превенція воєнної і невоєнної травми, посттравматичного стресового розладу; нове у сучасній медицині: діагностика, лікування, профілактика, організація охорони здоров’я та медичної допомоги. Круглий стіл за участю представників МОЗ, Верховної ради та делегатів Конгресу був присвячений   проблемам управління сферою охорони здоров’я, кадровій політиці. Резолюція Конгресу, яка оприлюднена на сайті СФУЛТ, містить низку конкретних пропозицій щодо покращення надання медичної допомоги українцям.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати