• Українська
  • English
Студенти БДМУ розповіли про відповідальне самолікування
Студенти БДМУ розповіли про відповідальне самолікування

Студенти БДМУ розповіли про відповідальне самолікування

У переддень відзначення Дня фармацевтичного працівника України викладачі та разом зі студентами 5 курсу фармацевтичного факультету БДМУ провели просвітницьку акцію «Відповідальне самолікування».

 

«На базі навчально-виробничої аптеки БДМУ студенти провели опитування відвідувачів стосовно джерел отримання інформації про лікарські засоби, наявності домашньої аптечки, відповідального ставлення до самолікування, а також правил зберігання лікарських засобів в домашніх умовах, – розповідає асистент кафедри фармації Наталія Богдан.

«У ході анкетування вдалось з’ясувати, що в більшості випадків опитані займались самолікуванням та отримували інформацію про ліки з радіо, телебачення, інтернету чи за порадою родичів та знайомих. При цьому лише незначна частина респондентів зверталася за порадою до лікаря чи фармацевта. Найбільше відвідувачів аптеки цікавила ціна на лікарський засіб, можливі побічні ефекти та правила прийому ліків,» – ділиться інформацією Олександр Ровінський, асистент кафедри фармації.

Усі учасники акції отримали роз’яснення та пам’ятки з інформацією за яких умов самолікування може бути безпечним.

За матеріалами Фармацевтичної енциклопедії:

«Самолікування – застосування споживачем лікарських засобів, що знаходяться у вільному продажі (безрецептурних лікарських засобів), для профілактики і лікування у разі порушень самопочуття та для зменшення вираженості симптомів розпізнаних ним самим.

Відповідальне самолікування передбачає, що відповідальність за результати самолікування пацієнт бере на себе. Концепція відповідального самолікування покликана полегшити фінансовий тягар охорони здоров’я для бюджету і є основою стратегії реформування охорони здоров’я, що формує у населення потреби бути здоровим, вести здоровий спосіб життя, бути відповідальним за стан свого здоров’я і здоров’я своїх дітей».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати