• Українська
  • English
Співробітники БДМУ провели благодійну акцію в геріатричному пансіонаті
Співробітники БДМУ провели благодійну акцію в геріатричному пансіонаті

Співробітники БДМУ провели благодійну акцію в геріатричному пансіонаті

19-22 жовтня відбулась благодійна акція для пацієнтів геріатричного пансіонату м. Чернівці за участю медичних фахівців вузького профілю, представлених співробітниками БДМУ та медичних установ як державної, так і приватної форм власності.

 

БДМУ завжди займає лідерські позиції з питань розвитку медичної галузі нашого краю та впровадженні нових модернізованих форм роботи, надає перевагу координованій співпраці різних ланок та структур а також динамічному, гнучкому підходу до вирішення проблем сьогодення, тож дана акція послугувала базисом для укріплення співпраці медичних практиків та науковців.

Захід був ініційований асистентом кафедри патологічної анатомії, головою ГО «Буковинська медична громада» Оленою Бесединською, всього у ньому прийняли участь 13 фахівців із 6 кафедр БДМУ та 9 лікувальних закладів області. Нині в Україні відсутня єдина скоординована система геріатричної допомоги населенню. Вона надається в системі загальних закладів охорони здоров’я і спеціалізованих геріатричних структурах Міністерства охорони здоров’я, а також в системі амбулаторних і стаціонарних закладів Міністерства праці і соціальної політики та, частково, громадськими і релігійними організаціями: Товариством Червоного Хреста України, «Карітас України», Хессед та іншими. В даному випадку до проведення заходу також долучилась ГО «Буковинська медична громада», що надала інформаційну, логістичну та організаційну підтримку.

19 жовтня, на першому етапі акції, пацієнтам було виконано безкоштовне лабораторне дослідження крові за підтримки директора ДЦ «Букінтермед» Павла Молдована та технічного супроводу медичної сестри Лізи Мумінової.

21 жовтня, на другому етапі, мешканців пансіонату оглядали лікарі хірургічного профілю: проктологія – к. мед.н., доцент кафедри хірургії № 1, обласний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я за фахом «Хірургія», завідувач проктологічного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Бочаров А.В.; урологія – лікар-уролог урологічного відділення Лікарні швидкої медичної допомоги Арійчук О.І.; хірургія – к.мед.н., асистент кафедри хірургії № 2, лікар-хірург Козловська І.М. Цитологічне та бактеріологічне дослідження мазків провела лікар-лаборант Міської лікарні № 1 – Свестун А.В. Ультразвукова діагностика була проведена лікарем «Медичного центу лікування безпліддя» та Медичного центру «Панацея» Чичул Н.С.; УЗД-апарат був наданий Директором МЦ «Панацея» Каленюк Н.П.; котра також оглянула хворих як гінеколог. Медсестра цього ж закладу Паращук Альона асистувала лікарям при огляді.

22 жовтня, на третьому етапі акції, підопічних геріатричного пансіонату оглядали лікарі терапевтичного профілю: пульмонологія – д.мед.н., доцент кафедри внутрішньої медицини, обласний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я за фахом «Пульмонологія», завідувач пульмонологічного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Коваленко С.В.; гастроентерологія – к.мед.н., асистент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, лікар-гастроентеролог Сливка Н.О.; неврологія – к.мед.н., асистент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка, лікар-невропатолог Обласного центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Зорій І.А.; кардіологія – к.мед.н, лікар-кардіолог Обласного клінічного кардіологічного диспансеру Урсуляк Ю.В.; психіатрія – завідувач 13-психосоматичного відділення Чернівецької обласної психіатричної лікарні Семененко В.В.

Загалом обстеження охопило більше 60 хворих із різноманітною патологією.

Були скориговані схеми лікування та дозування препаратів, дані рекомендації щодо подальшої тактики спостереження та організації режиму та дієти. Слід зазначити, що заключне рішення з приводу кожного хворого приймалось колегіально разом із місцевим медперсоналом, зокрема – лікарем-терапевтом Гайсенюк Н.В. Пацієнти отримали не лише професійну допомогу, а й позитивні емоції. Головний лікар геріатричного пансіонату Парасківа М.С. висловив сподівання на подальшу плідну роботу, обмін професійним досвідом та укріплення співпраці усіх причетних структур зі збільшенням сумарного внеску на основі партнерства.

Соціальна значимість проведеного «медичного десанту» полягає у підкресленні позитивного ставлення до літніх людей, адже за словами Антуана де-Сент Екзюпері, «Старість – це не інша планета, а те, що, у кращому разі, чекає на кожного з нас».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати