• Українська
  • English
В БДМУ провели Тиждень боротьби з глаукомою
В БДМУ провели Тиждень боротьби з глаукомою

В БДМУ провели Тиждень боротьби з глаукомою

Всесвітній тиждень боротьби з глаукомою в усьому світі з 2008 року за ініціативою Всесвітньої асоціації товариства глаукоми та Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою відзначають у березні.

Це пов’язано з тим, що глаукома – одна з основних причин сліпоти у всьому світі. Близько 285 мільйонів людей у світі страждають від порушень зору, 45 мільйонів з яких є сліпими. Кількість хворих на глаукому у світі збільшується кожних 10 років приблизно на 20 мільйонів осіб. Всім необхідно пам’ятати, що глаукома є підступною хворобою і тому більшість людей можуть, навіть, не відчувати початок захворювання.

Зважаючи на те, що основною причиною сліпоти в Україні – є пізно діагностована глаукома, співробітники кафедри впродовж тижня проводили заходи, щодо особливостей раннього виявлення хворих з даною патологією, а також надавали сучасні рекомендації по веденню хворих з глаукомою.

12 березня було проведено семінар для лікарів-офтальмологів Чернівецької області з питань сучасного лікування та диспансеризації пацієнтів з глаукомою. На засіданні виступив завідувач кафедри офтальмології, д.мед.н., професор Пенішкевич Ярослав Іванович, який підкреслив важливість обговорення даної проблеми. Доцент кафедри, к.мед.н., Карлійчук Марина Аксентіївна наголосила, що контроль глаукоми – це ключ до збереження зорових функцій, зниження рівня інвалідності, визначення швидкості прогресування глаукоми в процесі моніторингу.

13 березня на базі Обласної клінічної лікарні було проведено «Школу глаукомного хворого». На засідання були запрошені пацієнти та лікарі-офтальмологи Чернівецької області. В своїй доповіді завідувач кафедри офтальмології, д.мед.н., професор Пенішкевич Ярослав Іванович торкнувся основних проявів глаукоми, було обговорено лікування конкретних випадків даної патології.

Заходи проходили активно, в обговоренні брали участь практичні лікарі. Лікарі-офтальмологи Чернівецької області мали можливість отримати відповіді від ведучих фахівців з питань глаукоми на важливі питання, щодо лікування своїх пацієнтів.

Матеріал підготувала доцент кафедри офтальмології ім. Б.Л.Радзіховського – Тетяна Сикирицька

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати