• Українська
  • English
В БДМУ обговорили проблеми лікування захворювань органів дихання
В БДМУ обговорили проблеми лікування захворювань органів дихання

В БДМУ обговорили проблеми лікування захворювань органів дихання

25 листопада в БДМУ пройшла науково-практична конференція «Проблеми діагностики та лікування захворювань органів дихання та їх коморбідності – реалії сьогодення».

 

25 листопада з метою підвищення рівня підготовки лікарів з питань респіраторної медицини та для виконання листа МОЗ України від 10.10.2016 р. № 05.1-12.21.44 на реалізацію глобальної кампанії «Антибіотики використовуйте обережно!» в рамках запланованого проведення Другого Всесвітнього тижня правильного застосування антибіотиків та для поглиблення співпраці по транскордонному обміну досвідом щодо питань профілактики інфекційних захворювань кафедра фтизіатрії та пульмонології спільно з СТМО «Фтизіатрія» провели міжрегіональну науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Проблеми діагностики та лікування захворювань органів дихання та їх коморбідності – реалії сьогодення».

У роботі конференції брали участь провідні фахівці у галузі фтизіатрії та пульмонології з Румунії (Маріус Думітру – президент Асоціації хворих на туберкульоз), республіки Молдова (Евеліна Лесник – асистент кафедри фтизіопульмонології університету медицини та фармації ім. Н. Тестеміцану, м. Кишинів) та регіонів України (зокрема професор, завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології Харківського національного медичного університету Ольга Шевченко; доцент кафедри фтизіатрії та пульмонології Харківської медичної академії післядипломної освіти – Петро Потейко), а також науковці та сімейні лікарі, фтизіатри, пульмонологи, терапевти, педіатри Чернівецької області.

Зі вступним словом виступили проректор з наукової роботи БДМУ професор Олександр Іващук та завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології професор Лілія Тодоріко, які привітали учасників конференції та розпочали пленарне засідання.

Доповідачі у своїх доповідях торкалися найактуальніших питань щодо туберкульозу та неспецифічних захворювань легень, зокрема: висвітлювали новітні дані епідеміологічної ситуації по туберкульозу та ХОЗЛ, сучасні проблеми туберкульозу у мігрантів, фактори ризику розвитку даного захворювання в країнах з високим тягарем щодо поширеності туберкульозу, переспективи підвищення ефективності лікування. Також були представлені доповіді, присвячені актуальним проблемам респіраторної медицини, таким як мікобактеріоз та саркоїдоз.

Висловлюємо щиру вдячність ректору БДМУ професору Тарасу Бойчуку за всебічну підтримку в проведенні конференції та всім учасникам.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати