• Українська
  • English
Ансамбль «Трембіта» презентував свою творчість у Вижниці
Ансамбль «Трембіта» презентував свою творчість у Вижниці

Ансамбль «Трембіта» презентував свою творчість у Вижниці

11 жовтня народний аматорський ансамблі пісні і танцю «Трембіта» в Вижницькому будинку культури представив для глядачів театралізоване дійство з трьох частин на основі традиційних обрядових свят – «Веснянки та Купальські забави», драматична феєрія «Вечорниці у тітки Дарини» та театральна постановка «Шо то є весілля…».

 

Виступ присвячений 55 річниці творчої діяльності ансамблю «Трембіта» та «Дню Захисника України» за підтримки профспілкового комітету БДМУ (Голова профкому – Петро Ковальчук). До слова, 55-річний ювілей народний аматорський ансамбль святкуватиме 1 листопада в палаці «Академічний».

Переглянути перфоманс артистів палацу «Академічний» – учасників народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» – мали можливість учні та вчителі Банилівської ЗОШ I –III ст. ім. І.Дияконюка, Вижницької ЗОШ I –III ст. ім. Ю. Федьковича, Вижницької спеціалізованої школи-інтернату ім. Н. Яремчука, Берегометського НВК, Вижницької гімназії. А також працівники культури Вижницької ОТГ, для яких пройшов майстер клас з театрального мистецтва.

Голова Вижницької районної державної адміністрації Руслан Сенчук після виступу ансамблю висловив щирі слова захоплення від побаченого дійства. Також Руслан Іванович зазначив, що таку презентацію традиційних обрядів має побачити якомога більше глядачів і не тільки Буковини.

Начальник відділу культури Вижницької районної державної адміністрації Наталія Додяк зазначила, що “Трембіта” надихає творити, берегти та примножувати наші культурні надбання. Побачене дійство, – зазначила пані Наталія, – цілісне та високо-художнє захоплює і вражає, а студентська молодь БДМУ надзвичайно талановита, експресивна та харазматична. Ансамбль отримав запрошення від керівництва Вижниччини виступити з концертами для жителів району.

Традиційні обрядові свята – це дорогоцінне художнє надбання народу,  витвір його поетичної душі, котрі необхідно знати й цінувати. І це одна з головних  мотивацій творців проекту залучати молодь до збереження  народної мудрості сьогодні і передати послідовникам завтра. Тож нехай і надалі ансамбль «Трембіта» творить дива народного мистецтва та пробуджує у глядачів гордість за наш край!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати