• Українська
  • English
Знайомство з історичним минулим
Знайомство з історичним минулим

Знайомство з історичним минулим

РОЛЬ КУРАТОРА В БДМУ. Робота кураторів академічних груп іноземних громадян завжди носить специфічний характер. Особливої уваги потребують студенти першого курсу, для яких нове оточення є цікавим, привабливим, таким, що спонукає їхні інтереси та прагнення пізнати більше, а інколи межує зі станом шоку.

Роль куратора першого курсу – допомогти студентам якомога швидше і безболісно адаптуватись до незнайомого оточення, щоб вони могли не лише вільно почувати себе на заняттях, в гуртожитку і поза межами університету, але ще й винесли для себе щось корисне та збагатили свій світогляд.

Цьому в першу чергу сприяють предмети суспільно-гуманітарного циклу, які студенти вивчають впродовж 1-2 курсів. Куратор передусім повинен познайомити студентів групи з історією університету та міста, де вони навчаються та проживають. Тому різноманітні екскурсії, відвідини музеїв та виставок, навіть прості піші прогулянки містом та пізнавальні бесіди є надзвичайно корисними не лише в культурно-естетичному плані, але й сприяють налагодженню добрих дружніх відносин як у групах, де навчаються студенти із однієї країни, так і у багатонаціональних групах.

Саме такою групою є 41 група першого курсу, де навчаються студенти із Індії, Гани, Нігерії та Південного Судану. Студенти самі є ініціаторами цікавих виховних заходів: наприклад, відвідування святкових ярмарок під час святкування 605-річчя Чернівців, організація дня осіннього іменинника, тематичної кураторської години “Знайомство з моєю сім’єю” та похід у музей БДМУ.

Щойно зайшовши до Палацу “Академічний”, студенти опинились в затишній атмосфері прекрасної зали. Експозиція ж музею вразила їх не менше. Вони уважно слухали розповідь про історію становлення вузу, який готується до свого славного 70-річного ювілею у 2014 році. Особливий інтерес викликали старовинні медичні прилади та інструменти: шприци та голки в стерилізаторах, скляні банки, дерев’яна трубочка – прообраз сучасного фонендоскопа, перші комп’ютери та калькулятори, друкарські машинки ще часів Австро-Угорщини. Електронний мікроскоп, подарований ще за радянських часів інституту японцями, справив незабутнє враження. Студенти з радістю пізнавали на світлинах знайомі обличчя своїх викладачів, а експозиція подарунків зарубіжних гостей, які відвідали університет у різні часи, привела їх у захват. Тут вони побачили такі рідні та знайомі їм сувеніри, прикраси, предмети повсякденного вжитку. А от електронна діагностична машина професора Самсон О.І. спочатку приголомшила студентів, а потім хтось зауважив, що таку машину непогано було б мати для лінивих студентів, щоб правильно ставити діагноз.

Наостанок дізнавшись, що експозиція музею буде оновлюватись до ювілею наступного року, студенти запропонували поповнити її експонатами, привезеними з їхніх рідних країн, адже вони теж студенти Буковинського державного медичного університету і можуть зробити свій внесок в історію розвитку вузу та поповнення його історичної скарбнички.

Матеріал підготувала: Ніна Войткевич, старший викладач кафедри іноземних мов, куратор 41 групи 1 курсу

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати