• Українська
  • English
Міжнародні стажування – невід’ємна частина сучасного студентського життя
Міжнародні стажування - невід'ємна частина сучасного студентського життя

Міжнародні стажування – невід’ємна частина сучасного студентського життя

Навряд чи для дослідника є щось страшніше, ніж загроза назавжди «законсервуватися» в рамках одного-єдиного погляду на проблему, не маючи можливості оцінити її з іншої точки зору.

Зростаюча доступність мережевих бібліотек і баз даних, електронна пошта, можливість консультування в режимі реального часу за допомогою телефонного та відеозв’язку допомагають уникнути цієї сумної долі. Але найкращим засобом професійного спілкування все ж були і залишаться наукові семінари, конференції та майстер-класи – можливість безпосереднього, живого спілкування з однодумцями – свого роду компас, що дозволяє орієнтуватися в морі поглядів, думок і результатів.

Буковинський державний медичний університет вже не перший рік пропонує своїм студентам різноманітні можливості отримання такого досвіду за кордоном, і вони з радістю ними користуються.

Своїми спогадами готова поділитися студентка 6 курсу Парастивюк Євгенія:

«Під час навчання у Буковинському державному медичному університеті, мені пощастило отримати великий досвід завдяки участі у міжнародних конференціях та стажуваннях. Будучи студенткою третього курсу, я вперше відвідала міжнародну наукову конференцію у м. Берлін, де представила презентацію за темою наукової роботи, якою займалась. З моменту свого заснування в 1989 році, ESC стала однією з найбільших студентських біомедичних наукових конференцій по всьому світу. Це платформа для наукового обміну, а також важлива подія для іноземних студентів, вчених і дослідників. Протягом 5 днів я поринула в студентське життя Берліну. З ранку до вечора відбувалися пленарні засідання, чергуючись з майстер-класами і лекціями. Також, одна з відмінних рис даної конференції – це не просто дати можливість студентам усього світу представити свої роботи, а об’єднати всіх їх, таких різних, в одну дружну команду. Саме завдяки цьому у мене з’явились друзі з усього світу, з якими ми й досі підтримуємо теплі відносини і зустрічаємось як тільки випадає можливість.

На цьому я не зупинилась, і продовжуючи займатись науковою діяльністю, брала участь і в інших конференціях у Німеччині, Нідерландах і Польщі. Все це докорінно змінило мої погляди на навчання, медицину та світ в ціломуПриємно зазначити, що отримані знання і досвід я можу зараз використовувати в організації щорічного медичного конгресу студентів та молодих учених BIMCO, який нічим не поступається закордонним.

Я також виграла грант на участь в міжнародному молодіжному тренінг-курсі «First Aids for Emergencies» у місті Аксарай (Туреччина). Проект був ініційований турецькою організацією Behcet Desease Patients and Healthy Life Association й реалізувався у рамках та за фінансової підтримки Програми Європейської комісії «Молодь в дії». Навчання базувалось на методах неформальної освіти. Цілий тиждень заняття проводились у формі лекцій, майстер-класів, ігор, відпрацювання практичних навичок на муляжах та один на одному.

Особливою вдачею для мене була можливість проходити стажування у найкращих клініках Німеччини та Австрії.

Після першої зустрічі і ознайомчої екскурсії по університету і клінічним базам, я приступила до виконання головного мого завдання – отримання необхідних навичок під пильним керівництвом викладачів клініки. Мені надали можливість спостерігати за віртуозною роботою професорського складу і брати участь у проведенні маніпуляцій, починаючи з первинного прийому пацієнтів і закінчуючи хірургічними втручаннями. Лікарі приділяли велике значення також теоретичній частині, включаючи як анатомію людини, так і аналіз фармакологічних властивостей призначуваних препаратів.

Однак мої враження про літню практику пов’язані не тільки з навчанням. Організація мого вільного часу була дуже різносторонньою і насиченою. Організатори забезпечили цікаву культурно-масову програму: проводились екскурсії по місту та за його межами, за допомогою яких ми могли познайомитись з місцевими культурою і звичаями, кожного дня відбувались культурні вечори, за допомогою яких молодь з різних країн, хоч і на такий короткий проміжок часу, але стала однією дружньою командою.

Проходження літньої практики в Університетських клініках м.Любек (Німеччина) та м.Тюльн (Австрія) подарувало незабутні враження, неоціненний досвід і нових друзів, за що я дуже вдячна нашому університету».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати