• Українська
  • English
Студенти провели круглий стіл «ВІЛ: запитання та відповіді»
Студенти провели круглий стіл «ВІЛ: запитання та відповіді»

Студенти провели круглий стіл «ВІЛ: запитання та відповіді»

На кафедрі мікробіології та вірусології

під керівництвом доцента, к.мед.н. Діани Ротар проведено круглий стіл на тему: «ВІЛ: запитання та відповіді», де студенти не тільки змогли отримати відповіді на запитання, які їх цікавили, а й довести присутнім свою точку зору з певних питань.

Детально розібравши зі студентами структуру геному ВІЛ за допомогою презентацій та відео, детально продемонструвавши їм механізми синтезу вірусних білків та взаємодію з клітиною, викладачі пояснили всю важкість вивчення даного вірусу та проблеми в створенні вакцин.

Студентка 1 групи 3 курсу Бовгар Яніна доповіла присутнім про історію відкриття ВІЛ, неймовірно цікавою була інформація про суперечки між Галло та Монтаньє з приводу першочеговості відкриття, які закінчились спільною публікацією їхніх досліджень.

Студентки 8 та 19 групи 3 курсу 3 медичного факультету №1 Гуменна Марина, Головачук Катерина та Бай Катерина обговорили різноманіття версій походження вірусу. Дискусія навколо їхньої доповіді була найзапеклішою, до обговорення долучились всі присутні.

Кобевка Валерія – студентка 19 групи 3 курсу – питанням для дискусії вибрала видову чутливість до ВІЛ та ступінь чутливості людей. Інформація, яку представила доповідач, була цікавою та актуальною, беручи до уваги наплив переселенців та біженців у країни Європи.

Студенти 2 групи 3 курсу Ступницька Анастасія та Малайко Сергій ознайомили присутніх з епідемічною ситуацією по ВІЛ-інфекції та СНІДу в світі й Україні, озвучили перелік країн з найбільш загрозливішим станом та причинами такого положення.

Студент цієї ж групи Лазар Владислав підготував презентацію про сучасну діагностику (генетичні дослідження) СНІДу. Матеріал, який був ним представлений, зацікавив своїми перспективами та новизною напрямку. Доповідач наголосив про можливі похибки в існуючих методах діагностики, особливо стосовно новонароджених дітей від ВІЛ-позитивних матерів.

До обговорення цього ж питання долучився Абдульрахім Мохаммад Ісса Абу Джуббех – студент 28 групи 3 курсу медичного факультету №3, він доповів про труднощі вірусологічної діагностики ВІЛ, яка використовується лише з науковою метою.

Ще двоє студентів 28 групи 3 курсу медичного факультету №3 Айман Мажді Ахмад Альнассер та Вард Іссам Мустафа Каймах стали учасниками активної дискусії про профілактику СНІДу. Навколо їх питання спалахнула неабияка суперечка. Студенти з Йорданії пояснювали низьку захворюваність в їх країні впливом релігійного виховання, а студенти з України відстоювали думку загально державного ставлення до цієї проблеми, як основний критерій, що впливає на епідемічну ситуацію.

Гербут Катерина – студентка 2 групи та Рудницька Любов – студентка 1 групи 3 курсу медичного факультету №1 торкнулися надзвичайно важливого питання: «Життя з ВІЛ (відповідальність та якість життя)». Ними обговорено моральні та фізіологічні особливості життя ВІЛ-інфікованих, а інформацію, яку студентки оприлюднили, можна використовувати, як детальну інструкцію.

Ахмед Махмуд Джабер Малайшех – студент 28 групи 3 курсу 3 курсу медичного факультету №3 долучився до активного обговорення питання безпеки життя з ВІЛ-носієм та повідомив присутнім про особливості відношення до ВІЛ-інфікованих у Йорданії.

Аспекти безпеки лікаря при обстеженні чи лікуванні ВІЛ-носія чи хворого на СНІД (небезпечні маніпуляції, засоби захисту при інвазивних втручаннях, особливості лікування) обговорювали студенти 30 групи 3 курсу Бакер Салах Муса Аль-Таравнех та Рамі Халіфах Хуссейн Абурумман. Дискусія, яка тривала навколо цього питання, долучила до обговорення всіх присутніх, адже майбутні лікарі повинні розуміти і знати про небезпеку інфікування та можливості захисту свого здоров’я та життя.

На завершення круглого столу Слугіна Юлія – студентка 2 групи 3 курсу оприлюднила інформацію про останні досягнення світових вчених та лікарів у лікуванні СНІДу. Після її доповіді сказати, що СНІД – вирок, не можна, адже вже на сьогодні зафіксовані випадки виліковування. Єдине, що залишається невідомим, чи можливий рецидив?

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати