• Українська
  • English
Студентки БДМУ перебувають на навчанні у Франції
Студентки БДМУ перебувають на навчанні у Франції

Студентки БДМУ перебувають на навчанні у Франції

За останні п’ять років БДМУ вдалося суттєво розширити міжнародну співпрацю, що дає змогу студентам, аспірантам та професорсько-викладацькому складу університету проходити навчання/стажування в рамках грантових програм у провідних європейських навчальних закладах.

 

На сьогодні наш навчальний заклад є учасником трьох проектів програми Еразмус+ за напрямом КА1 «Академічна мобільність», а отже має можливість направляти студентів на навчання в три європейські заклади вищої освіти: Університет м. Фоджа (Італія), Університет Аристотеля в Салоніках (Греція) та Університет ім. Поля Сабат’є м. Тулуза (Франція).

З 1 березня до Франції на 4-місячне навчання відбули Інна Маниліч та Анна Григоряк, студентки 5 курсу медичного факультету № 1. По завершенні першого місяця навчання вони відзначають, що сам навчальний процес побудований інакше, ніж в Україні, що на перших порах викликало певні труднощі в адаптації до нового академічного середовища.

Університет ім. Поля Сабат’є (або Університет Тулузи III) є державним навчальним закладом, заснованим ще у 1229 році. Університет знаходиться в 20-ці кращих вищих навчальних закладів Франції, а за якістю викладання входить в Топ-300 університетів світу.

Так, робочий день студента-медика поділяється на дві частини: з 08:30 до 12:30 студенти проходять практику в лікарні, а після обіду слухають лекції в приміщенні самого університету. Цікаво, що лекції не обмежені у часі й зазвичай тривають від 2 до 4 годин. Студенти наперед знають тему лекції, ознайомлюються з нею, а лектор безпосередньо на самій лекції пояснює найбільш незрозумілі аспекти, відповідаючи на питання студентів. На думку Інни Маниліч та Анни Григоряк, такий підхід до читання лекцій не тільки спонукає до самостійного вивчення матеріалу, але і перетворює зазвичай «нудні» лекції у цікаві дискусії.

Навчання відбувається за системою циклів.

Першим циклом, який пройшли наші студентки по прибутті на навчання в Університет ім. Поля Сабат’є, став цикл з кардіології. Наших студенток було направлено у змішаній міні-групі студентів-медиків (окрім них, ще троє студенток з Франції та по одній з Марокко й Італії) до кардіологічного відділення Університетської лікарні, де вони працювали під пильним наглядом лікаря-інтерна та лікаря або професора.

В лікарні студенти спілкувалися з пацієнтами, вели їх історії хвороб, робили ЕКГ та інтерпретували їх, спостерігали за оперативними втручаннями. В процесі цієї діяльності їм доводилося постійно відповідати на запитання лікаря-інтерна, в обов’язки якого входить навчати практичним навичкам та пояснювати незрозумілі теоретичні моменти. Наприкінці циклу студентки складали усний іспит, який приймав професор університету.

Слід також відзначити, що для іноземних студентів, які навчаються в університеті за грантовими програмами, щодня проводять безкоштовні двогодинні заняття з удосконалення володіння французькою мовою, які дозволяють швидше адаптуватися до нового мовного середовища і подолати мовний бар’єр.

Студенти відчувають величезну підтримку з боку професорів, лекторів, лікарів-інтернів та своїх місцевих сокурсників, які завжди з радістю допомагають у вирішенні будь-яких питань як у навчанні, так і в побуті.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати