• Українська
  • English
Розпочала роботу Всеукраїнська конференція інфекціоністів
Розпочала роботу Всеукраїнська конференція інфекціоністів

Розпочала роботу Всеукраїнська конференція інфекціоністів

4 жовтня розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція і пленум Всеукраїнської асоціації інфекціоністів на тему: «Сучасні діагностичні, лікувальні і профілактичні технології у практиці інфекціоніста».

 

Асоціація щороку організовує такі форуми, адже в умовах реформування медичної галузі важливим залишається збереження пріоритетності надання якісної допомоги хворим на соціально-значимі захворювання, серед яких інфекційні займають одне із провідних місць.

Урочисто відкрив конференцію президент Всеукраїнської асоціації інфекціоністів, академік НАМН України, заслужений діяч науки і техніки України, професор М.А. Андрейчин.

З вітальним словом та побажаннями плідної роботи до учасників форуму звернулися ректор ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», професор Т.М. Бойчук та директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, професор О.А. Андрієць.

Конференція внесена до Реєстру з’їздів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2018 році, затвердженого МОЗ та НАМН України від 23 червня 2017 р. № 699/41. Форум організований ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів», ВДНЗУ «Буковинський державний медичний університет» МОЗ України та ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського МОЗ України».

У конференції, беруть участь 150 лікарів та науковців різних спеціальностей (інфекціоністи, терапевти, педіатри, лікарі загальної практики-сімейної медицини, організатори охорони здоров’я, спеціалісти профілактичної медицини, викладачі вищої медичної школи) з усіх областей України, які обговорюватимуть найактуальніші питання сьогодення в царині інфектології. Це і стан імунопрофілактики в Україні та пов’язані з ним ризики, проблема трансмісивних інфекцій у нашій країні, широке коло питань щодо соціально значимих інфекційних захворювань (ВІЛ-інфекція, туберкульоз та вірусні гепатити), особлива увага приділятиметься темі кору, адже з 2017 року спостерігається різкий спалах захворюваності на цю недугу, а також питання протозойних інфекцій, гельмінтозів тощо.

Запропоновано до розгляду і стендові доповіді, що торкаються різноманітних аспектів діагностики та лікування широкого спектру інфекційних захворювань.

Отож, впродовж двох днів лікарі та науковці під час пленарних засідань спілкуватимуться про сучасні тенденції в діагностиці та лікуванні різних інфекційних недуг, а також матимуть змогу безпосередньо поспілкуватись з колегами та обмінятись досвідом На завершення всеукраїнської конференції усі учасники отримають відповідний сертифікат та спільно розроблять рекомендації для впровадження в практику лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я і вищих медичних навчальних закладів III-IV рівнів акредитації України.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати