• Українська
  • English
Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая
Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая

Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая

Продовжуємо серію публікацій про благодійні акції студентів та викладачів ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» з нагоди Дня Святого Миколая.

 

Благодійна акція студентів фармацевтичного факультету

На світі так багато діточок, серця яких позбавлені батьківської любові та родинного тепла. А ще більше вражають діти з фізичними вадами, які залишилися сам на сам з своїми проблемами. Допомога дітям – один з пріоритетних напрямків благодійної діяльності фармацевтичного факультету БДМУ.

Вкотре студенти-фармацевти разом з кураторами в День Святого Миколая, організовують благодійну акцію “Подаруй дитині щастя”, для вихованців Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1.

Стати помічником святого Миколая легко та просто головним є щире бажання допомогти тим, хто цього потребує. Щасливі малята мали змогу по-своєму поспілкуватися та весело провести час разом із студентами, адже ніщо не замінить живого людського спілкування, теплоти рук і доброти очей, які необхідні кожному з нас.

Благодійна акція до Дня святого Миколая від студентів медичного факультету №4

Найбільше свята Миколая чекає українська дітвора. У своїй уяві хлопчики та дівчатка, здебільшого, малюють таку картину: сивобородий чоловік із величезним мішком спускається з небес і ставить під подушку подарунки.

Студенти медичного факультету №4 теж вирішили зробити діткам свято та завітали з подарунками в Обласний дитячий будинок дитини «Сонечко». До акції долучилися: завідувач кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата, професор Світлана Ткачук, доценти Світлана Анохіна, Світлана Семененко, головний куратор факультету, асистент Віта Анцупова; завідувач кафедри догляду за хворими та ВМО, професор Ігор Плеш, доценти Лілія Борейко, В’ячеслав Гайдуков, Світлана Каратєєва, асистенти Алла Перижняк та Ганна Кшановська; доцент кафедри психології та філософії Марина Тимофієва та викладач Любов Любіна.

Студенти та викладачі радо спілкувалися з дітками, а також подарували їм солодощі та засоби догляду.

Завітав Святий Миколай до Карапчівської школи-інтернату

19 грудня працівники БДМУ – Олександр Рак, Лілія Рак, Оксана Боднарюк та Андрій Бербець, а також студенти нашого навчального закладу Олександр Процишен та Богдан Костюк (6 курс 23 група) здійснили благодійний візит до вихованців школи-інтернату, що розташована в селі Карапчів Глибоцького району Чернівецької області.

Цьогоріч, як і кілька років поспіль, наші співробітники привезли дітям, які навчаються в школі-інтернаті, подарунки та солодощі. Це є зовсім не зайвим, оскільки переважна більшість учнів школи – з неповних або соціально неблагополучних сімей, і вони вже в такому юному віці зіткнулися зі складними життєвими обставинами, а подекуди, на жаль, – і з людською байдужістю. Проте колектив ентузіастів-педагогів і вихователів на чолі з директором Марією Кирилюк робить все від них залежне, щоб дітям було комфортно в побутовому та психологічному плані, і щоб вони отримали належну освіту.

На святі панувала тепла, по-справжньому родинна атмосфера. Школярі розіграли виставу на святкову тему, виконуючи ролі маленьких ангелів та зірочок, а один з вихованців закладу перевтілився на самого “винуватця” зустрічі – Святого Миколая. Вистава була така щира і по-дитячому наївна, що дехто з гостей ледь стримував сльози розчулення.

Приємно, що наші студенти вже не вперше долучаються до благодійних заходів, адже це дуже важливо для формування правильних морально-етичних принципів у майбутніх лікарів.

Подяка також колективу пологового будинку №1 міста Чернівці, який долучився до збору коштів на подарунки вихованцям школи-інтернату. Сподіваємось, традиція продовжиться і в наступні роки.

Новорічний калейдоскоп доброчинності триває

Різдвяно-Новорічний період завжди є часом радісних очікувань, найбажаніших сподівань та приємних сюрпризів як для дітей так і для дорослих. Хтось чекає Діда Мороза, хтось – Святого Миколая, а хтось Санта Клауса.

А ось дітки спеціального дошкільного навчального закладу № 17 «Паросток» для діток за вадами зору завжди з нетерпінням чекають студентів-медиків, які вже кілька років поспіль відвідують цей дитячий садок перед різними святами. Ось і 21 грудня студенти 41 групи 5 курсу, 17 групи 2 курсу зі своїми кураторами Ніною Войткевич та Іриною Семенко, а також першокурсники 3 групи медичного факультету № 1 та першокурсники-стоматологи прийшли до своїх підопічних з новорічними подарунками.

Студенти провели майстер-клас по розмальовуванню дерев’яних прикрас, якими разом з дітками прикрашали ялинку. Крім того, кожні відвідини дитячого садочку перетворюється в міні-клас англійської мови. Цього разу студенти медичного факультету № 3 навчали діток англійських назв кольорів, новорічних іграшок, а також різдвяних пісень.

Подаруй дитині свято

Напередодні новорічних та різдвяних свят, студенти-іноземці першого курсу (7, 8 групи) стоматологічного факультету ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» разом із викладачами кафедри суспільних наук та українознавства Марією Цуркан та Іриною Каізер відвідали КМУ «Обласний спеціалізований будинок дитини» і подарували дітям солодощі, фрукти, а також необхідні засоби гігієни. Діти радо зустріли гостей, із задоволенням спілкувалися і гралися зі студентами, а майбутні медики були розчулені дитячими обіймами, посмішками та поцілунками.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати