• Українська
  • English
Засідання Європейської колегії урології
Засідання Європейської колегії урології

Засідання Європейської колегії урології

Магістр медицини, лікар-уролог Маркіян Степанченко взяв участь у засіданні Європейської колегії урології (European Board of Urology – EBU) у м. Кьольн (ФРН), де він представляв резидентів-урологів Європи.

На засіданні обговорювались питання підготовки резидентів, де ключовим повинно бути досягнення певних мінімальних стандартів якості в усіх без виключення країнах Європи. Крім того, організація затверджувала нові центри – еталони підготовки резидентів-урологів, серед яких університетські клініки Кракова, Бамберга, Граца, Льойвена, Амстердаму та Оребро. Також учасники засідання обговорили сертифікацію із суб-спеціальності Андрологія в керованому проф. Вайднером відділенні Віденської клініки AKH. Комітет акредитації EBU активно впроваджує стандартизовану систему оцінювання якості підготовки спеціаліста – FEBU (Fellow of EBU), що передбачає виконання урологом європейської програми резидентури, а також складання усного та тестового письмового екзаменів на відповідність рівню знань. Варто зазначити, що в Польщі та Угорщині отримання кваліфікації FEBU уже запроваджено як загальну вимогу для лікарів-урологів на державному рівні. В інших країнах Європи урологи проходять дану акредитацію за бажанням, що ілюструє їхній високий науково-практичний рівень.

Маркіян Степанченко взяв активну участь в дискусії та запропонував європейській спільноті проведення короткочасних стажувань резидентами у сертифікованих навчальних центрах EBU, що було підтримано більшістю.

Європейська колегія урології є відділенням Європейського союзу медичних спеціалістів (Union Europeenne des Medecins Specialistes – UEMS), що об’єднує 34 країни та 39 медичних спеціальностей, представляючи таким чином інтереси понад 1,6 млн медичних спеціалістів. Історія UEMS бере свій початок з 1958 року. На даний час ця організація є найбільш впливовою в медицині Європи та офіційно співпрацює із Євросоюзом та Єврокомісією. Серед основних цілей EBU та UEMS – гармонізація якості підготовки медичних спеціалістів Європи, акредитація клінічних центрів, що готують кадри, регуляція післядипломного навчання/професійного вдосконалення лікарів (EU-ACME – Accredited Continuing Medical Education).

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати