• Українська
  • English
Студентка БДМУ посіла І місце у Міжнародному мовному конкурсі
Студентка БДМУ посіла І місце у Міжнародному мовному конкурсі

Студентка БДМУ посіла І місце у Міжнародному мовному конкурсі

Уже в п’ятнадцятий раз в Україні відбувся один із найпрестижніших мовних конкурсів у світі – Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, в якому беруть участь сотні тисяч талановитих і творчих учнів, студентів, небайдужих до українського слова людей, які проживають не лише в Україні, але й за її межами.

Зініціював конкурс відомий українець, патріот Петро Яцик, який почав своє життя з чистого аркуша у Канаді і через певний час досяг значних висот: став успішним бізнесменом, великим громадським діячем, який за океаном пропагував українську мову, українську культуру.

Цьогоріч на тлі суспільно-політичних подій, що відбуваються в нашій країні, Конкурс знавців української мови вийшов за вузькі рами лише творчого змагання. Сьогодні – це патріотична акція утвердження українського слова, незламності українського духу, прагнення до свободи в цілому світі.

24 січня відбулося урочисте нагородження переможців обласного етапу XV Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, в якому щороку беруть участь і показують хороші результати студенти БДМУ. Нинішній рік – не виключення. Студентка І курсу медичного факультету №1 Гоян Анастасія (науковий керівник – доцент кафедри суспільних наук та українознавства Шутак Л.Б.) посіла І місце в обласному турі й узяла участь у підсумковому Всеукраїнському етапі.

Представник Ліги українських меценатів, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри сучасної української мови ЧНУ ім. Ю.Федьковича Кульбабська О.В. щиро привітала всіх переможців обласного етапу конкурсу, а також вчителів і викладачів, які підготували переможців: «Ви своєю щоденною подвижницькою працею втілюєте мрію Петра Яцика, який писав: «Це не буде лише змагання на знання української мови, упевнений, це буде щось значуще». Ви допомагаєте виявляти тих національно свідомих юних громадян України, які згодом стануть національною елітою.»

«Навчаючись у школі, я неодноразово брала участь в конкурсі ім. П. Яцика. Але в старших класах захопилася науками природничого циклу, тож про давнє філологічне захоплення зрідка нагадувало лише написання віршів. Коли ж я дізналась, що стану учасником цього конкурсу знову, то не була впевненою, що здобуду перемогу, але мене ще з дитинства навчили вірити у свої сили і сподіватися на краще. Безперечно, хотілось бути у числі переможців, щоб підтвердити свої знання та вміння не лише на рівні області, а й держави»,– зізналася переможниця обласного етапу Конкурсу Анастасія Гоян.

«Щорічно студенти БДМУ беруть участь у різноманітних мовних та мовно-літературних конкурсах, виявляючи свої творчі здібності, а головне – громадянську позицію. Це дуже важливо особливо нині, коли не достатньо лише ура-патріотизму, прийшов час своїми діями і вчинками доводити любов і шану рідній землі, мові, Вітчизні. Перемога у такому знаному Конкурсі –  це вагома подія у житті Анастасії, адже вона довела, що в особистості майбутнього лікаря повинен поєднуватися високий гуманізм, патріотизм й професіоналізм» – зазначає науковий керівник Лариса Шутак.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати