• Українська
  • English
Офтальмологи БДМУ провели круглий стіл до Дня зору
Офтальмологи БДМУ провели круглий стіл до Дня зору

Офтальмологи БДМУ провели круглий стіл до Дня зору

8 жовтня співробітники кафедри офтальмології ім. Б.Л.Радзіховського провели круглий стіл на тему «Сучасні підходи до лікування очної патології» з нагоди Всесвітнього дня зору.

Щорічно у другий четвер жовтня кафедра офтальмології ім. Б.Л.Радзіховського Вищого державного навчального закладу «Буковинський державний медичний університет» проводить круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню зору.

З нагоди Всесвітнього дня зору на цьогорічному засіданні круглого столу були присутні: зав.кафедри офтальмології, доцент Пенішкевич Я.І., обласний позаштатний офтальмолог Чернівецької області Шуленін В.О., доцент Карлійчук М.А., доцент Сикирицька Т.Б., доцент Кучук О.П., асистент Козарійчук Н.Я. та лікарі очного відділення. Учасники круглого столу приділяли особливу увагу проблемам сліпоти, порушенням зору і реабілітації людей з вадами зору. Відбулася презентація доповідей на теми: «Сучасна корекція аметропії», «Травми органа зору», «Глаукома, що нам потрібно сьогодні» та «Діабетична ретинопатія».

Учасники круглого столу обговорили результати роботи офтальмологічної служби Чернівецької області і перспективи подальшої наукової та професійної співпраці між лікарями офтальмологічного відділення та співробітниками кафедри. Обласний позаштатний офтальмолог Чернівецької області Шуленін В.О. відзначив значний позитивний внесок наукових співробітників кафедри в покращення результатів лікування хворих з хірургічною патологію та подальшу їх реабілітацію. Представлені до розгляду теми пріоритетних наукових розробок кафедри офтальмології викликали жваву дискусію серед присутніх та сприяли впровадженню нових сучасних методів діагностики та лікування очної патології в практику.

Зав.кафедри офтальмології, доцент Пенішкевич Я.І. подякував усім учасникам круглого столу і відзначив необхідність щорічного проведення подібного заходу, який сприяє народженню нових наукових ідей. Всі виступаючі підтримали думку, що цей день є однією з основних глобальних ініціатив з профілактики сліпоти “Бачення 2020: Право на зір”, створеної ВООЗ та Міжнародним агентством з профілактики сліпоти.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати