• Українська
  • English
Студенти БДМУ долучилися до акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»
Студенти БДМУ долучилися до акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Студенти БДМУ долучилися до акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

26 жовтня в кінотеатрі «Чернівці» відбулася зустріч студентської молоді та небайдужих громадян нашого міста з учасниками Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ».

 

У рамках акції до Чернівців прибули понад 170 учасників з усіх куточків держави, які подорожують Західною Україною задля консолідації суспільства. Серед учасників акції – понад 150 студентів, переважно із навчальних закладів Сходу України.

Зустріч відбулася у форматі «відкритого мікрофону». У кінозалі та фойє кінотеатру точилися дискусії на актуальні для суспільно-політичного життя країни теми: проблеми студентства, спільні для Сходу і Заходу; питання національної та громадської самосвідомості молоді; збереження пам’яті про подвиг тих, хто ціною власного життя відстояв ідеї Майдану та пошани до тих, хто протистоїть агресору на Сході України.

До дискусій активно долучилися студенти та викладачі Буковинського державного медичного університету.

Представники студентського самоврядування Косован Дмитро та Катерина Снігур взяли участь у обговоренні проблем студентського життя, організації роботи студентського самоврядування на різних рівнях. Студенти медичного факультету № 2 разом з кураторами Олександрою Гарвасюк, Олександром Лазаруком, Оленою Ясінською, студенти коледжу БДМУ 3 курсу спеціальності «Сестринська справа» з куратором Валерією Андрієць обговорювали із студентами-волонтерами, активістами Майдану та ветеранами АТО зміни у ставленні суспільства, а особливо молоді, до подій, які відбуваються в нашій державі, протягом останніх років, зростання національної самосвідомості студентської молоді та проблеми залучення до громадської діяльності молодих людей, які не належать до студентської громади.

Учасники зустрічі мали нагоду переглянути цикл короткометражних історичних кінострічок «Таємниці мого міста», який відкриває невідомі або маловідомі сторінки історії розвитку просвітництва на Буковині, історичне значення таких видатних буковинців, як Ольга Кобилянська, Євген Гакман, Микола Василько, Омелян Попович.

Варто зазначити, що Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» спрямована на сприяння консолідації суспільства, піднесення патріотичного духу громадян, розвиток волонтерського руху, розвіювання міфів російської пропаганди, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України. Акція започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій. Учасники проекту планують відвідати також Коломию, Івано-Франківськ, Львів, Мукачеве, Ужгород, Сяни (Яворів), Луцьк, Рівне та 6 листопада повернуться до Києва.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати