• Українська
  • English
Нові підходи до первинної реанімації новонароджених та післяреанімаційної допомоги
Нові підходи до первинної реанімації новонароджених та післяреанімаційної допомоги

Нові підходи до первинної реанімації новонароджених та післяреанімаційної допомоги

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ. 26 квітня МОЗ України та Громадською організацією соціальних інформаційних ініціатив “ПРОСВІТА” проведена науково-практична конференція на тему “Нові підходи до первинної реанімації новонароджених та післяреанімаційної допомоги” з он-лайн трансляцією. У роботі конференції взяли участь лікарі-неонатологи та лікарі відділень інтенсивної терапії новонароджених міських пологових будинків м.Чернівці, обласної та міської дитячої лікарні, ЦРЛ Чернівецької  області.

Основними доповідачами конференції були: Знаменська Т.К., професор, Президент Асоціації неонатологів України; Шунько Є.Є., професор, завідувач кафедри неонатології НМАПО ім. П. Л. Шупика, головний позаштатний спеціаліст з неонатології МОЗ України; Добрянський Д.О., професор кафедри педіатрії Львівського НМУ ім. Данила Галицького; Костюк О.О., доцент кафедри неонатології НМАПО імені П.Л. Шупика; Рябцева Н.С., керівник Україно-Швейцарської програми “Здоров’я матері і дитини”; Матвієнко І.М., ст. н. с. ДУ “ІПАГ НАМН України”, асистент з питань неонатології Проекту “Здоров’я матері та дитини”.

Програма конференції включала такі питання, як: основні принципи первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим з урахуванням нового протоколу МОЗ України; раціональні підходи до виходжування та вигодовування глибоконедоношених дітей, а також, індикатори якості медичної допомоги недоношеним дітям з малою масою тіла при народженні.

Вперше в Україні було розглянуто питання доцільності введення паліативної допомоги глибоконедоношеним дітям, а також зауважено на необхідності видання інформаційних матеріалів для батьків стосовно аспектів катамнестичного спостереження та реабілітації дітей, народжених з тяжкою перинатальною патологією.

Лікарям було представлено практичний досвід роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених Київського перинатального центру, а також досвід застосування гіпотермії в лікувальних закладах ІІІ рівня Житомирської області. Окремо були обговорені питання сучасних підходів до підвищення кваліфікації лікарів неонатологів та оволодіння практичними навичками надання невідкладної допомоги.

Проведення подібних професійно-освітніх заходів в режимі он-лайн за участю всіх регіонів України, – зауважила професор кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ Юлія Годованець, – відіграє суттєву роль в організації дистанційного навчання лікарів неонатологів, спрямовано на підвищення їх кваліфікації та надає змогу обговорення найбільш важливих питань неонатології та перинатальної медицини широким колом фахівців.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати