• Українська
  • English
Створено асоціацію неврологів Чернівецької області
Створено асоціацію неврологів Чернівецької області

Створено асоціацію неврологів Чернівецької області

Як свідчить багаторічний досвід країн з розвиненою демократією, на сьогодні найбільш оптимальною моделлю управління медичною галуззю є використання лікарського професійного самоврядування, що дозволяє в рівній мірі задовольнити потреби і захистити права як медичних працівників, так і пацієнтів.

 

Згідно з Резолюцією всесвітньої медичної Асамблеї (Мюнхен, 1973 р.) умови роботи медичних працівників повинні визначатися позиціями органів лікарського самоврядування, лікарям має бути гарантовані моральна, економічна та професійна незалежність, а лікарське співтовариство повинно бути адекватно представлене в усіх державних інститутах.

Тому одним з важливих аспектів реформування системи охорони здоров‘я України є розвиток лікарського самоврядування з демонополізацією та децентралізацією управління системи охорони здоров’я.

Захворювання нервової системи є одними з найбільш поширених та соціально значущих для Чернівецькій області, тому існує нагальна потреба постійного професійного розвитку лікарів нашої області в галузі неврології, тісної співпраці представників практичної охорони здоров’я та науковців Вищого державного медичного закладу України «Буковинський державний медичний університет» для забезпечення високоякісної неврологічної допомоги населенню. З огляду на це неврологами області неодноразово висувалися пропозиції об‘єднатися у професійну лікарську асоціацію.

Асоціація неврологів Чернівецької області

На установчих зборах, що відбулися 23 березня 2017 року в ОКУ «Чернівецька обласна психіатрична лікарня», лікарями-неврологами Чернівецької області було прийнято одностайне рішення про створення обласної громадської організації «Асоціація неврологів Чернівецької області».

До лав Асоціації на сьогодні увійшли практично всі неврологи області (близько 100 осіб). Головою Асоціації одноголосно обрано завідувача кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології Вищого державного медичного закладу України «Буковинський державний медичний університет» доктора медичних наук, професора Пашковського В.М., членами Правління, заступниками голови ? Мудрик З.А., доц. Кривецьку І.І.

Під час зборів фахівці з натхненням обговорювали перспективи подальшої роботи в рамках створеної Асоціації, вносили пропозиції щодо подальшого розвитку неврологічної служби Чернівецької області та сподівання на плідну співпрацю науковців та представників практичної охорони здоров‘я.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати