• Українська
  • English
Роковини Чорнобильської трагедії
Роковини Чорнобильської трагедії

Роковини Чорнобильської трагедії

Тридцять один рік тому, 26 квітня, о першій годині 26 хвилин, на ІV енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася аварія, яка сколихнула всю планету.

 

Чорнобиль назавжди увійшов в історію як страшна трагедія, найбільша екологічна катастрофа ХХ століття. Величезний викид радіації зробив це місто й територію навколо нього мертвою зоною, забруднив землю і ріки… Так звана «зона відчуження» стала для нас зоною національної трагедії, ще однієї в хронології духовного і фізичного знищення нації.

Спливають роки, все далі віддаляючи нас від тих страшних квітневих подій 1986 року, а «чорнобильський вітер і досі мете по наших душах», і біль не вщухає, і тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії: живими і передчасно померлими від радіаційного смерчу. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Серед них були й медичні працівники, які одними з перших опинилися на місці, позначеному смертю і болем

З метою екологічного виховання, осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій, пробудження почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховання глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя нації та людства, виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, сприйняття загальнонародного болю, як особистого, студенти 1 групи ІІ курсу медичного факультету № 1 (спеціальності «Медицина») підготували та провели під керівництвом куратора доцента кафедри суспільних наук та українознавства Навчук Г.В. і за участі головного куратора факультету доцента кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб Оліник О.Ю. й доцента кафедри суспільних наук та українознавства Шутак Л.Б. виховну годину-реквієм «Чорнобильський вітер по душах мете» з нагоди відзначення 31-их роковин Чорнобильської катастрофи.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати