• Українська
  • English
В Чернівцях відзначили Міжнародний день передчасно народженої дитини
В Чернівцях відзначили Міжнародний день передчасно народженої дитини

В Чернівцях відзначили Міжнародний день передчасно народженої дитини

Всесвітній день передчасно народженої дитини відзначається традиційно  17 листопада кожного року.

 

Започатковано міжнародний день обізнаності з приводу передчасних пологів європейськими батьківськими організаціями у 2008 році, а з 2011 року він відзначається як Всесвітній день передчасно народженої дитини. І вже у 2013 році цей день відзначали у більше ніж 60 країнах світу.

Сьогодні даний захід, який проходить під егідою ВООЗ та ЮНІСЕФ, отримав ознаки глобального руху на підтримку сімей, де народилися недоношені діти, поширення інформації через ЗМІ про основні проблеми і ризики, які пов’язані з такою життєвою ситуацією.

Цього року Міжнародний день передчасно народженої дитини об’єднав 100 країн світу, розфарбувавши об’єкти довкілля бузковим кольором, який символізує дану подію. Зокрема, проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі, Софію Київську в місті Києві.

День передчасно народженої дитини в Чернівцях

В цей день в Чернівцях в медіа-центрі у залі колишнього готелю Belle Vue відбулося відкриття фотовиставки та презентація календаря з передчасно народженими дітками. Під час відкриття виставки з промовою виступив проректор з наукової роботи ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», д.мед.н., професор Іващук О.І., який відмітив, що вагомий внесок належить науковцям, які щодня здійснюють підготовку нової плеяди лікарів, а також безперервну післядипломну підготовку лікарів-неонатологів, акушерів-гінекологів, педіатрів, лікарів загальної практики-сімейної медицини. Наполегливо підвищуючи якість освіти шляхом впровадження новітніх навчальних технологій, колектив навчального закладу докладає максимум інтелектуального потенціалу для супроводу передчасних пологів і медичного спостереження за недоношеними дітьми, які народжуються у пологодопоміжних закладах Буковинського краю.

Також відбулась зустріч батьків із представником асоціації батьків передчасно народжених діток в Чернівецькій області Олексієм Марчуком.

Ввечері на площі Театральній пройшла акція з підсвічуванням будівлі ВДНЗ України «Буковинського державного медичного університету»  та запуском кульок, що символізує підтримку родин, де передчасно народилася дитина.

Організатори акції висловлюють щиру подяку за підтримку у проведенні акції ректору, професору Бойчуку Т.М.

Матеріал підготувала: к.мед.н. Власова О.В.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати