• Українська
  • English
По руці можна передбачити не тільки долю, але й проблеми зі здоров’ям
але й проблеми зі здоров’ям

По руці можна передбачити не тільки долю, але й проблеми зі здоров’ям

Вивчення ліній на долоні людини – це спосіб впізнати долю, життєвий шлях, майбутнє людини, сильні риси вдачі. Таке пізнання допомагає людям визначитися в житті, розставити правильно пріоритети для себе, знайти свій шлях.

 

Як упізнати характер людини по його руках? Є деякі правила, які допоможуть легко визначити основні риси вдачі, оглянувши руки:

– якщо у Вас тонкі холодні руки, то ваші відмітні якості – ніжність і витонченість;

– якщо у Вас грубувата шкіра рук – ви маєте прямолінійний характер;

– долоня людини квадратної форми означає практичність і прямолінійність;

– долоня витягнута – емоційність і вразливість людини;

– якщо у вас короткі пальці рук, то ваші риси – активність і мінливість;

– довгі пальці рук означають завзятість і педантичність людини;

– середньої довжини пальці – гармонійна людина з неяскраво вираженими рисами вдачі.

Але, окрім цього, по руці можна передбачити і хвороби.

Якщо вам наворожили, що ви хворі і це, дійсно, так – не вірте відразу в те, що ця людина реально маг і знає все. Не знаю як судженого, але будь-який кваліфікований лікар прочитає вашу хворобу по руці, наприклад, :

Якщо в людини часто німіють мізинці – то ці проблеми пов’язані з серцево-судинною системою.

Якщо на шкірі кінцевих фаланг пальців з’явилися глибокі поздовжні складки – це гіпотиреоз або цукровий діабет.

Якщо у Вас плями на буграх Венери – можлива ознака того, що не все в порядку зі статевими органами.  

Але також страждають не тільки наші руки, але й нігті. Етимологія захворювання може бути різною,  але найбільш поширена та, яку можуть Вам надати «майстри».

Пропоную розглянути найцікавіші хвороби, які можна підхопити в манікюрному салоні.

Оніхомікоз – це грибкове захворювання, яке вражає нігтьові пластини людини. Для його передачі не треба контакту з пошкодженою поверхнею шкіри і кров’ю. Досить обробити ніготь зараженим інструментом, і за сприятливих умов для грибка він незабаром дасть про себе знати. Помітити грибок можна за зміною кольору нігтів, погіршенню їх стану, появі свербежу і неприємного запаху.

Найчастіше інфікування нігтьових пластин відбувається в місцях загального користування – лазнях, басейнах, душових кабінах, в спортивних комплексах або гуртожитках. Саме у таких місцях для цього грибкового організму найбільш сприятливе середовище – підставки для ніг, старі килимки і пліснява в душі. Як правило, грибок цього типу найчастіше вражає не лише нігті, але і стопи людини. Окрім цього, слід виділити такі провокувальні чинники: часте травмування нігтьової пластини; порушення кровообігу в нігтьових пластинах; наслідок важких захворювань, які порушують гормональний фон і обмін речовин; тривале лікування кортикостероїдними препаратами; слабкий імунітет.

Варто відмітити і те, що поразка грибком може бути вторинною. Такий перебіг хвороби проявляється у тому випадку, якщо спочатку інфекція не була вилікувана до кінця. Тому лікування повинне проводитися тільки фахівцем. Захворювання може розвинутися і в домашніх умовах. Якщо недостатньо добре обробляти ванну або душову після миття, не міняти своєчасно килимки або підставки для ніг – то можна створити сприятливе для розвитку грибка середовище.

Герпес – також дуже поширене захворювання. Носієм вірусу є багато людей, але не в усіх він проявляє себе. Досить однієї мікроскопічної подряпини і нестерильного інструменту для того, щоб вірус проник у ваш організм. Він може вичікувати довгий час, нічим не видаючи своєї присутності, тому зрозуміти, що ви отримали його саме в манікюрному салоні, іноді неможливо.

Потрапивши випадково в організм людини, цей вірус поселяється в нім на все життя. Результатом стають герпесні висипки на руках і губах, а також на органах статевої сфери. Довгі роки хвороба може взагалі не даватися взнаки. Найрідкісніша форма цього захворювання – це герпесні висипки на руках. При цьому на шкірі рук утворюються хворобливі бульбашки, що містять в собі рідину сіруватого кольору, потім вони лопаються і утворюються виразки.

Головною причиною зараження герпесом є недотримання правил особистої гігієни. Руки необхідно мити з милом після кожного відвідування місць з великим скупченням людей, оскільки саме брудні руки є головною причиною попадання інфекції в організм людини.

Вірусна інфекція потрапляє в тіло людини при контакті із вже хворою людиною навіть крізь наймінімальніші тріщини шкірного покриву, задирки і рани. В основному такі виразки утворюються на вказівному або великому пальці біля нігтя. Інфікована шкіра свербить, набрякає, герпесні висипки хворобливі.

Нині існує гостра форма герпесу, яка має декілька стадій. Так, спочатку ділянка шкіри, на якій пізніше утворюється бульбашка, дуже свербить. Якщо при цьому використати противірусні ліки, то хвороблива бульбашка може не з’явитися зовсім. Інфікована шкіра запалюється, і незабаром на ній з’являються маленькі бульбашки.

Потім бульбашки розкриваються, і тоді з них сочиться рідина сіруватого кольору з величезним числом часток цього вірусу. При цьому хвора людина здатна заражати вірусом людей, що оточують її. Незабаром на місці бульбашок утворюються виразки. Потім ці виразки починають підсихати, сірувата рідина застигає у вигляді струпів на поверхні шкіри, створюючи тим самим підсихаючу і відпадаючу кірку.

Усі ці фази захворювання можуть зайняти шість або сім днів. Але необхідно звернутися до дерматолога за консультацією, оскільки симптоми багатьох шкірних захворювань схожі. Тому тільки лікар може поставити достовірний діагноз і призначити правильне лікування.

Ці два захворювання не представляють для людини серйозної небезпеки, досить легко лікуються сучасними препаратами, але, проте, пов’язані з неприємними відчуттями. Тому обов’язково треба ретельно дотримуватися правил особистої гігієни і уважно вибирати салон, в якому Ви збираєтеся робити манікюр.

Як убезпечити себе від інфекцій?

Якщо, незважаючи на свої побоювання, ви не можете відмовити собі в салонному манікюрі, то варто приділити максимальну увагу вибору майстра. Як понизити ризик зараження? Є декілька важливих правил:

1. Найбільшу небезпеку представляє класичний манікюр, тому краще віддавати перевагу засобам для розм’якшення кутикули і способу необрізного. Все-таки європейський манікюр не просто так є визнаним стандартом у більшості цивілізованих країн.

2. Якщо ви відвідали певний манікюрний кабінет уперше, то не треба соромитися ставити запитання. Попросіть показати, як проходить стерилізація інструментів. Якщо майстер запевняє вас, що досить обробки спиртом, то не варто користуватися його послугами. На жаль, такі «бідовані спеціалісти» досі зустрічаються.

3. Навіть якщо в салоні є якісний стерилізатор, переконайтеся в тому, що у майстра для роботи є декілька наборів інструментів. Повна стерилізація займає досить багато часу. Як варіант, можна носити з собою особистий манікюрний набір.

4. Обирайте салони, які користуються хорошою репутацією.

Правильна підготовка інструментів, яка збереже Ваше здоров’я:

Ручні інструменти  проходять наступні етапи обробки :

1. Дезинфекція – це комплекс заходів, спрямований на умертвіння патогенних мікроорганізмів і унеможливлення їх поширення в довкіллі.

Для забезпечення дезинфекційних заходів має бути необхідний запас дезинфікуючих рідин.

Дезинфекція проводиться шляхом замочування інструментів в дезинфікуючому розчині (після процедури манікюру) на протязі 15 хвилин.

2. Передстерилізаційне очищення – видалення забруднень з інструментів, що підлягають стерилізації.

Передстерилізаційне очищення проводять з метою видалення з інструментів білкових, жирових і механічних забруднень, а також залишків лікарських препаратів за допомогою щітки під проточною водою.

3. Стерилізація – це знищення (умертвіння) на інструментах усіх видів (патогенних і непатогенних) мікроорганізмів, що знаходяться на всіх стадіях розвитку (мікробів, грибів, вірусів).

В результаті стерилізації інструмент має бути повністю звільнений від усіх видів життєздатних мікроорганізмів.

Після етапу очищення інструменти поміщаються в спеціальний пакет і вирушають на стерилізацію в автоклав, де відбувається обробка за допомогою тиску і пари .

4. Зберігання стерильних інструментів в одноразових пакетах до приходу клієнта.

Стерильний інструмент розкривається при клієнті і під час процедури знаходиться на заздалегідь продезинфікованому підносі з медичного пластика. Перед процедурою манікюру руки клієнта і майстра обробляються антисептиком. Після кожного клієнта робоча поверхня столу, настільна, лед і УФ лампа обробляються дезинфікуючим засобом Бацилол шляхом розпилювання  і витираються одноразовою серветкою.

Не менш важливим у роботі є зовнішній вигляд майстра:

– у кожного майстра є особиста форма, в якій він знаходиться тільки в салоні;

– змінне взуття (зручне взуття, яке також легко піддається дезинфекції, що миється);

– під час процедури манікюру і нарощування нігтів майстра використовують рукавички, маски.

Здається, що так приємна та естетична процедура манікюр, але скільки біди вона може принести, якщо Ви потрапите до людини, яка не тямить нічого про обробку інструментів та правила санітарних умов у салоні краси. Тому тепер, знаючи усі нюанси роботи,  Ви з упевненістю зможете вибрати правильного майстра. Тому будь не лише красиві до кінчиків нігтів, але й здорові!

Матеріал підготували: Гаєвська Марина – доцент кафедри дерматовенерології та лікар-інтерн – Берча М.

Корисно знати