• Українська
  • English
Чим корисне авокадо для шкіри

Чим корисне авокадо для шкіри

            Олія авокадо є відмінним інгредієнтом для приготування ароматних та корисних страв. Це відмінне джерело антиоксидантів, незамінних жирних кислот, вітамінів та мінералів. Але ви коли-небудь думали про використання цього смачного продукту для догляду за своєю шкірою?

            Олія з авокадо, як і арганова олія, має безліч переваг у косметології – воно багате жирними кислотами (омега-3), вітамінами А, D і Е, відмінно зволожує, живить і навіть зцілює нашу шкіру, тому його використовують у складі багатьох кремів ( у тому числі й сонцезахисних).

Олія авокадо: властивості та переваги

  1. Зволожує та живить

            На додаток до вітамінів А, D і Е, олія авокадо містить калій, лецитин та багато інших поживних речовин, які чудово живлять і зволожують суху шкіру. Наш епідерміс (зовнішній шар шкіри) легко пропускає ці корисні елементи. Основними перевагами масла авокадо є заспокійливі та зволожуючі властивості, тому воно не працюватиме на жирній шкірі.

  1. Запобігає та лікує акне

            Олія авокадо належить до масел з помірним рівнем комедогенності (здатність забивати пори та утворити чорні точки). Це дуже умовна та індивідуальна річ, яка залежить від особливостей шкіри, від якості олії, від її кількості та часу перебування на шкірі. При правильному використанні олії з авокадо вона не забиває пори, що знижує ризик появи прищів. Також воно легко змивається теплою водою, не залишаючи жирних слідів на шкірі. Це також сприяє запобіганню акне. Також масло авокадо має протизапальну дію, яка допомагає зменшити почервоніння та запалення, пов’язане з висипаннями.

  1. Прискорює загоєння ран

            Олія авокадо має регенеруючі властивості, тому також чудово допомагає швидкому загоєнню шкірних ран. Незамінні жирні кислоти та олеїнова кислота у його складі сприяють синтезу колагену, який є процесом створення нових сполучних тканин. Також жирні кислоти допомагають зменшити запалення під час загоєння.

  1. Знімає запалення від псоріазу та екземи

            Антиоксиданти і вітаміни в олії авокадо також здатні допомогти зцілити суху, роздратовану шкіру, що лущиться, викликану такими дерматологічними захворюваннями, як екзема і псоріаз. Однак перед використанням необхідно провести тест на алергічну реакцію шкіри, щоб переконатися в тому, що олія не викличе неприємних наслідків і не посилить існуючі симптоми.

  1. Діє як природний сонцезахисний засіб

            Олія авокадо є однією з базових натуральних масел, які допомагають захистити нашу шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Його можна використовувати як природний сонцезахисний засіб, який зробить засмагу безпечною, і не дасть УФ-променям висушувати і старити шкіру.

  1. Рятує шкіру, що згоріла на сонці.

            Захист від сонця – це ще не все, на що здатна авокадова олія. Антиоксиданти, які містить, можуть навіть допомогти послабити симптоми сонячного опіку. Такі речовини, як вітамін Е та D, бета-каротин, вітамін D, лецитин та незамінні жирні кислоти сприяють загоєнню та заспокоюють шкіру після опіку на сонці.

  1. Зменшує ознаки старіння

            Антиоксиданти, корисні жири та інші важливі елементи, що містяться в олії авокадо, також допомагають нашій шкірі залишатися гладкою, сильною та еластичною. Тому, щоб зберегти молодість шкіри, рекомендується вживати авокадо як їжу та олії для зовнішнього використання.

Шкода олії авокадо: протипоказання

            Незважаючи на безліч корисних властивостей авокадо, є кілька протипоказань до застосування. Насамперед це може бути алергія. Тому, якщо ви вирішили вперше застосувати олію авокадо, спочатку протестуйте її. Нанесіть трохи олії на непомітну ділянку тіла і зачекайте 24 години. Якщо на цьому місці не виникне почервоніння, ви можете сміливо його втирати. Якщо алергічна реакція з’явиться з часом, перестаньте використовувати масло і зверніться до фахівця.

            Крім того, не варто дуже активно наносити засіб на запалені ділянки епідермісу. Це може призвести до стимуляції сальних залоз та ще більшого роздратування.

Інформацію підготувала:  асистентка кафедри фармації Павліна ІЛАЩУК

 

Корисно знати