• Українська
  • English
10 листопада – Всесвітній день науки
10 листопада – Всесвітній день науки

10 листопада – Всесвітній день науки

Шановні науковці БДМУ. Від імені ректорату щиро вітаємо Вас з сьогоднішнім святом. Бажаємо Вам плідної праці, великих творчих успіхів, добра та благополуччя! Нехай реалізуються Ваші найсміливіші ідеї, а наукові результати служать на благо розвитку вищої медичної освіти та науки України.

Наука на службі суспільства

Всесвітній День науки за мир та розвиток, що відзначається щорічно 10 листопада, підкреслює важливу роль науки в суспільстві та необхідність залучення широкої громадськості до обговорення важливих наукових питань. Цей день також підкреслює актуальність науки в нашому повсякденному житті.

У 2020 році, коли світова пандемія COVID-19 ще раз продемонструвала вирішальну роль науки у вирішенні глобальних проблем, Всесвітній день науки зосереджений на науці на службі суспільству. В ознаменування Всесвітнього дня науки 2020 року ЮНЕСКО організовує онлайн-круглий стіл на тему «Наука для суспільства і разом з ним в боротьбі з COVID-19».

Науковці БДМУ також презентують свої роботи з питань лікування COVID-19.

Зокрема 27 жовтня в режимі онлайн відбулася регіональна науково-практична конференція «Вплив пандемії COVID-19 на вибір тактики лікування сімейного лікаря» в рамках спільного засідання ГО «Чернівецька обласна асоціація сімейних лікарів».

Науковці нашого унверситету висвітлили актуальні питання на XXI Національному конгресі кардіологів України

Науковці БДМУ взяли участь у 30-му Конгресі Європейського респіраторного товариства (6-9 вересня), який у зв’язку з пандемією COVID-19 вперше проводився у режимі онлайн та зібрав понад 33 000 делегатів.

Цьогоріч доповіді були представлені на 450 наукових та освітніх сесіях. Робота науковців БДМУ на актуальну тематику була опублікована в Європейському Респіраторному Журналі. До слова, Європейське респіраторне товариство (ERS) налічує більше 10 тисяч членів у всьому світі, а щорічна відвідуваність конгресу давно перетнула позначку 30 тисяч. Для того щоб робота була опублікована, вона повинна пройти довгий шлях рецензування незалежними експертами і після цього її допускають до друку.

Упродовж 2020 року співробітники бібліотеки БДМУ

підготували й розмістили на бібліотечному сайті:

  • web-путівник для науковців «COVID-19 — в наукових інформаційних ресурсах»,
  • віртуальний покажчик «Систематизація наукових інформаційних баз даних (за тематичним спрямуванням і типом доступу)»,
  • віртуальну інформаційну довідку «Вітчизняні та зарубіжні біомедичні журнали, що індексуються в наукометричних базах даних»,
  • віртуальний огляд журналів з фонду бібліотеки «Наукова періодика — цінний орієнтир для студента-науковця»,
  • віртуальну екскурсію читальним залом наукової літератури з відкритим доступом «Відчиняємо двері у світ науки. Оpen the door to the world of science» (для вітчизняних та іноземних студентів),
  • віртуальну виставку «Наука з минулого у майбутнє»,
  • відеопрезентацію «Сучасні наукові видання БДМУ».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати