• Українська
  • English
Історія та традиції Міжнародного дня щастя

Історія та традиції Міжнародного дня щастя

Вчені виявили, що щасливі люди мають менше стресу та кращий імунітет. Недавні дослідження показали, що люди, які відчувають щастя, мають менше схильності до серцевих захворювань. Це може бути пов’язано з позитивним впливом емоційного стану на серце. Багато експертів радять шукати радість у малих радостях кожного дня. Навіть невеликі події можуть принести велике щастя, яке підводить нас у важкі моменти. Шукайте щастя у простих речах, таких як тепле сонце на обличчі чи гарні розмови з близькими людьми. Ці моменти можуть зробити ваш день ще більш яскравим та насиченим. Не забувайте дбати про своє щастя і намагатися робити все можливе, щоб досягти його. Щасливі люди зазвичай мають успішніші кар’єри, стабільніші стосунки та загалом більш задоволене життя.     Пам’ятайте, що щастя – це не лише ціль, але і процес. Насолоджуйтесь кожним моментом свого життя та цінуйте кожен день, як дарунок, який треба приймати з великим задоволенням.

У 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя. На думку засновників Дня щастя, свято покликане показати, що щастя є однією з основних цілей людства. Цікаво, що ініціатива установи Міжнародного дня щастя надійшла з невеликої гірської країни – Бутану. Вважається, що жителі Бутану є найщасливішими людьми в світі – чемпіонами за коефіцієнтом Валового Національного Щастя (Gross National Happiness Index).

Що стосується традицій, то поки їх не так багато, адже Міжнародний день щастя – зовсім молоде свято. Як правило, в цей день проводять лекції та тренінги, учасники яких розповідають про значення щастя для людини і діляться ідеями з поліпшення побуту. Влаштовуються презентації книг, присвячених темі щастя. В освітніх установах розповідають про важливість позитивного ставлення до життя і оточуючих. А звичайні люди просто відправляють своїм друзям і близьким вітання з побажаннями всього найкращого.

Отже, зустрічайте ранок з посмішкою та готуйтеся до нових досягнень! Не забувайте, що ваше щастя залежить лише від вас. Будьте відкриті до нових можливостей та готові до змін у житті. Не лінуйтеся бути щасливими – це вдасться і вам!

 

 

Інформацію підготувала старший

викладач кафедри фармації  Роксолана БАСАРАБА

 

Корисно знати